Buzz

Το «Domino» του Μπράιαν Ντε Πάλμα έχει τρέιλερ

στα 10

Μόνο που ο ίδιος δεν είναι ακριβώς χαρούμενος μ’ αυτό…

Το «Domino» του Μπράιαν Ντε Πάλμα έχει τρέιλερ

Οι κριτικοί δεν έχουν φερθεί ακριβώς με αγάπη στις πιο πρόσφατες δημιουργίες του Μπράιαν Ντε Πάλμα. Μόνο που η έκπληξη είναι ότι αυτή τη φορά είναι ο ίδιος που μιλάει με αποστροφή για μια από τις ταινίες του, πριν αυτή κυκλοφορήσει καλά καλά στις αίθουσες.

«Είχα πολλά προβλήματα στη χρηματοδότηση του “Domino”. Δεν έχω βιώσει ποτέ τόσο φρικτά γυρίσματα ταινίας. Ενα μεγάλο μέρος της ομάδας μας δεν έχει καν πληρωθεί ακόμα από τους Δανούς παραγωγούς. Η ταινία έχει ολοκληρωθεί και είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει, αλλά δεν έχω ιδέα τι επιφυλάσσει το μέλλον της, καθώς βρίσκεται προς το παρόν στα χέρια των παραγωγών. Αυτή ήταν η πρώτη μου εμπειρία στη Δανία και πιθανότατα θα είναι και η τελευταία».

Διαβάστε ακόμη: Ο Μπράιαν Ντε Πάλμα ετοιμάζει ταινία τρόμου βασισμένη στον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Domino 607

Με αυτά τα λόγια μιλούσε πριν από μερικούς μήνες ο Μπράιαν Ντε Πάλμα για την πιο πρόσφατη ταινία του, «Domino». Και μπορεί να μην γνωρίζουμε τι έχει συμβεί με τις πληρωμές του συνεργείου, ξέρουμε όμως ότι η ταινία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τελικά στις αίθουσες στις 31 Μαΐου, έστω κι αν –μάλλον καθόλου τυχαία– δείχνει πως δεν πρόκειται να κάνει προηγουμένως κάποια στάση σε κάποιο από τα μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, ακόμα και με τις πιο μέτριες ταινίες του.

Το «Domino» έχει ως βασικό ήρωα τον Κρίστιαν, έναν αστυνομικό της Κοπεγχάγης ο οποίος αναζητά δικαιοσύνη για τον φόνο του συνεργάτη του από ένα μέλος του ISIS με το όνομα Ιμράν. Καθώς ψάχνει τον δολοφόνο, ο Κρίστιαν και η νέα του συνεργάτιδα μπλέκουν σε ένα σκοτεινό κυνηγητό με έναν διπρόσωπο πράκτορα της CIA ο οποίος χρησιμοποιεί τον Ιμράν σαν πιόνι προκειμένου να παγιδεύσει άλλα μέλη του ISIS. Σύντομα, θα βρεθεί σε έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο, όχι μόνο για να πάρει εκδίκηση, αλλά πλέον για να σώσει την ίδια του τη ζωή.

Domino 607

Αν δυσκολεύεστε να διακρίνετε στην παραπάνω υπόθεση κάτι από το στίγμα του Ντε Πάλμα και τα χαρακτηριστικά παιχνίδια ταυτότητας που διακρίνουν το έργο του, δεν είστε οι μόνοι, καθώς το φιλμ μοιάζει με ένα πιο συμβατικό αστυνομικό θρίλερ. Χωρίς ακριβώς να το έχει αποκηρύξει, και χωρίς να αποκλείεται εντελώς να πρόκειται έστω για ένα αξιοπρεπές δείγμα του είδους, ο Ντε Πάλμα δεν το θεωρεί απόλυτα «δική του ταινία» (το σενάριο υπογράφει ο Πέτερ Σκάβλαν), και προς το παρόν απομένει να δούμε αν η βερσιόν που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες αποτελεί το δικό του cut ή εκείνο των παραγωγών.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν δύο από τους σταρ του «Game of Thrones», οι Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου και Κάρις βαν Χούτεν (σε έναν ρόλο που αρχικά προοριζόταν για την Κριστίνα Χέντριξ), μαζί με τον Γκάι Πιρς.

Δείτε παρακάτω το πρώτο τρέιλερ.


Διαβάστε ακόμη

Domino 607