Buzz

Η Lady Gaga είναι η πρωταγωνίστρια στο ριμέικ του «A Star Is Born» από τον Μπράντλεϊ Κούπερ

στα 10

Η Warner Bros επιβεβαιώνει τις φήμες που ήθελαν τη Lady Gaga να αναλαμβάνει τον πρώτο της πρωταγωνιστικό κινηματογραφικό ρόλο στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Μπράντλεϊ Κούπερ.

Η Lady Gaga είναι η πρωταγωνίστρια στο ριμέικ του «A Star Is Born» από τον Μπράντλεϊ Κούπερ

Αυτή τη φορά είναι αλήθεια... Μετά τη διάψευση ότι θα συμπρωταγωνιστήσει στο «Dionne», την κινηματογραφική βιογραφία της Ντιόν Γουόργουικ, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά κατά τη διάρκεια του περασμένου Φεστιβάλ Καννών, η Lady Gaga βάζει πλέον πλώρη για νέα, ακόμα πιο φιλόδοξα κινηματογραφικά σχέδια, αποφασισμένη να πείσει μια και καλή τους πάντες για τις υποκριτικές της ικανότητες, έπειτα και από τη Χρυσή Σφαίρα που απέσπασε για την ερμηνεία της στο τηλεοπτικό «American Horror Story: Hotel».

Διαβάστε ακόμη: H Lady Gaga αντίζηλος της Ντιόν Γουόργουικ στο biopic της θρυλικής τραγουδίστριας (ή μπορεί και όχι)

Bradley Cooper - Lady Gaga 607

Η Warner Bros (αλλά και η ίδια η Lady Gaga, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter) επιβεβαίωσε και επίσημα πια τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό ότι η εκκεντρική ποπ σταρ βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για να ερμηνεύσει τον βασικό ρόλο στο πολυσυζητημένο ριμέικ του «A Star Is Born», στο οποίο ήταν αρχικά να πρωταγωνιστεί η Beyonce (που αποχώρησε) και το οποίο ήταν αρχικά να σκηνοθετήσει ο Κλιντ Ιστγουντ (που επίσης αποχώρησε), αλλά αναλαμβάνει τελικά να φέρει εις πέρας ο Μπράντλεϊ Κούπερ, πραγματοποιώντας το σκηνοθετικό του ντεμπούτο και κρατώντας επίσης τον ρόλο του συμπρωταγωνιστή της Lady Gaga.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Lady Gaga θα συνθέσει και θα ερμηνεύσει επίσης καινούργια τραγούδια ειδικά για την ταινία.


Η ιστορία της ιλιγγιώδους ανόδου μιας χαρισματικής τραγουδίστριας στην κορυφή του star system, με τη βοήθεια ενός μεγαλύτερού της, αυτοκαταστροφικού ηθοποιού, έχει γνωρίσει μέχρι τώρα τρεις κινηματογραφικές ενσαρκώσεις: μία το 1937, με πρωταγωνιστές τους Τζάνετ Γκέινορ και Φρέντρικ Μαρτς, και σκηνοθέτη τον Γουίλιαμ Γουέλμαν, μία (την πιο επιτυχημένη) το 1954, με τους Τζούντι Γκάρλαντ και Τζέιμς Μέισον, και σκηνοθέτη τον Τζορτζ Κιούκορ, και μια ακόμη, μάλλον καταστροφική, απόπειρα το 1976, με τους Μπάρμπαρα Στρέιζαντ και Κρις Κριστόφερσον στους βασικούς ρόλους και τον Φρανκ Πίρσον πίσω από την κάμερα.

Το καινούργιο ριμέικ του «A Star Is Born» έχει ήδη περάσει από σαράντα κύματα, καθώς η αρχική του σύνθεση ήθελε τον Κλιντ Ιστγουντ στη θέση του σκηνοθέτη και πιθανή πρωταγωνίστρια τη Beyonce. Το σχέδιο, όμως, ναυάγησε έπειτα από συνεχείς αναβολές, με τελευταία αυτή λόγω της εγκυμοσύνης της Beyonce, με τον Ιστγουντ να σκηνοθετεί έκτοτε τρεις ταινίες - το «Jersey Boys», το «American Sniper» και το επερχόμενο «Sully» - και την Beyonce να αφοσιώνεται στα δικά της προσωπικά σχέδια.

Lady Gaga AHS 607

Για τον πρωταγωνιστικό ανδρικό ρόλο υποψήφιοι μέσα στα χρόνια ήταν οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Γουίλ Σμιθ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζον Χαμ, Ράσελ Κρόου, Κρίστιαν Μπέιλ και Τομ Κρουζ, αλλά ο Μπράντλεϊ Κούπερ «κλείδωσε» τελικά στον ρόλο, αναλαμβάνοντας επιπλέον και καθήκοντα σκηνοθέτη έπειτα από την αποχώρηση του Ιστγουντ. Και η Beyonce δεν άργησε να ακολουθήσει τα χνάρια του παλαίμαχου σκηνοθέτη, αφήνοντας ορφανό τον πολύπαθο ρόλο.

Προφανώς, οι παραγωγοί δεν θα μπορούσαν να αρκεστούν σε τίποτα λιγότερο από μια ποπ σταρ αντίστοιχου βεληνεκούς. Κι εδώ έρχεται η Lady Gaga, η οποία άδραξε την ευκαιρία και υπέγραψε για να αναλάβει τον πρώτο της ουσιαστικά πρωταγωνιστικό κινηματογραφικό ρόλο. Το μόνο που απομένει να δούμε (εκτός φυσικά από το όποιο σκηνοθετικό ταλέντο του Κούπερ) είναι το αν η μουσικός και τραγουδίστρια θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, επιβεβαιώντας τις προσδοκίες που δημιούργησε με την παρουσία της στο «American Horror Story». Αν και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα της είναι και πολύ δύσκολο να ταυτιστεί με την ηρωίδα της...

Διαβάστε ακόμη

lady gaga vanity fair 607