Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβείο στη Ρουμανία για το «Αttenberg»

στα 10

Το «Attenberg» της Αθηνάς Τσαγγάρη βραβεύθηκε στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρουμανίας, συνεχίζοντας την διεθνή του πορεία που ίσως καταλήξει και στα...Οσκαρ.

Βραβείο στη Ρουμανία για το «Αttenberg»
Σκηνή από το «Attenberg»

Το βραβείο καλύτερης ταινίας κέρδισε το «Attenberg» το βράδυ της 9ης Οκτωβρίου, στο φινάλε του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρουμανίας, που ειδικά φέτος διοργανώθηκε κάτω από ασφυκτικές οικονομικές πιέσεις λόγω της μειωμένης οικονομικής ενίσχυσης που ενέκρινε το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου με αποτέλεσμα μια από τις ωραιότερες αφίσες διεθνούς φεστιβάλ που είδαμε τελευταία (δείτε την στο gallery).

Η κριτική επιτροπή που βράβευσε το «Attenberg» δικαιολόγησε την επιλογή της ως εξής: «για την ιδέα πίσω από την παραγωγή και για το ξεπέρασμα των πολιτιστικών συνόρων της χώρας". To βραβείο σκηνοθεσία κέριδσε ο Τούρκος Εμρέ Σαχίν για την ταινία «40» ενώ το βραβείο για το τμήμα «Γυναίκες στο Σινεμά» κέρδισε το «Αγοροκόριτσο» (διαβάστε περισσότερα εδώ) της Σελίν Σιαμά, η πρωταγωνίστρια της οποία κέρδισε και μια ειδική μνεία ερμηνείας.

Συνεχίζοντας τις βραβεύσεις του σε διεθνές επίπεδο, το «Attenberg» βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κούρσα για το ξενόγλωσσο Οσκαρ, ως επίσημη υποβολή της Ελλάδας στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου αλλά και ανάμεσα στις 45 ταινίες υποψήφιες για τα φετινά Ευρωπαϊκά Βραβεία.

Διαβάστε περισσότερα για το «Attenberg» εδώ