Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβείο Κοινού στη Γενεύη για την «Αμνηστία» του Μπουγιάρ Αλιμάνι

στα 10

Το βραβείο κοινού απέσπασε χθες το βράδυ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Γενεύης «Black Movie» η «Αμνηστία» του Μπουγιάρ Αλιμάνι, συνεχίζοντας τη διεθνή της καριέρα στα Φεστιβάλ του κόσμου.

Βραβείο Κοινού στη Γενεύη για την «Αμνηστία» του Μπουγιάρ Αλιμάνι
Ο Μπουγιάρ Αλιμάνι, φωτογραφημένος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Γενεύης

Με την απονομή των βραβείων του έληξε χθες το βράδυ το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Γενεύης «Black Movie».

Το «Iraq: War, Love. God & Madness» του Μοχάμεντ Αλ-Nταραντζί από το Ιράκ κέρδισε το βραβείο της επιτροπής των νέων, η οποία έδωσε και μια ειδική μνεία στο «The Hole» του Τσάι Μινγκ-Λιανγκ.

Το Hamilton Web Critics' Prize (που δόθηκε από κριτικούς διαδικτυακών sites) κέρδισε το «People Mountain People Sea» του Κινέζουν Καί Σανγκτζούν.

Και η ήδη πολυβραβευμένη και πολυταξιδεμένη «Αμνηστία» του Μπουγιάρ Αλιμάνι κέρδισε το Βραβείο Κοινού, επιβεβαιώνοντας έτσι πως η καριέρα της που ξεκίνησε από το περσινό Φεστιβάλ Βερολίνου συνεχίζεται αμείωτα με παρουσίες και βραβεύσεις στα Διεθνή Φεστιβάλ.

Η «Αμνηστία», μια συμπαραγωγή Αλβανίας - Ελλάδας δεν ήταν όμως η μόνη ελληνική παρουσία στο Φεστιβάλ. Ανάμεσα στις ταινίες που προβλήθηκαν μπορούσε κανείς να βρει το «Attenberg» της Αθηνάς Τσαγγάρη, τις «Αλπεις» και τον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου, το «Hardcore» του Ντένη Ηλιάδη, τον «Μαχαιροβγάλτη» του Γιάννη Οικονομίδη και την «Πρώτη Υλη» του Χρήστου Καρακέπελη σε ένα πρόγραμμα - ενδεικτικό του νέου κύματος του ελληνικού σινεμά.