Industry

Βουτιά στο «Παρελθόν» του Ασγκάρ Φαραντί: δείτε πρώτοι τη νέα ταινία του Ιρανού μετρ

στα 10

Μετά το «Ενας Χωρισμός», ο Ασγκάρ Φαραντί επιστρέφει στην επικαιρότητα και… στα βραβεία μ’ ένα ακόμα ευαίσθητο ψυχογράφημα. Κερδίστε προσκλήσεις για την αβάν πρεμιέρ.

Flix Team
Βουτιά στο «Παρελθόν» του Ασγκάρ Φαραντί: δείτε πρώτοι τη νέα ταινία του Ιρανού μετρ

Η νέα ταινία του Ασγκάρ Φαραντί, «Le Passé» («Το Παρελθόν»), ξεκινά κι αυτή μετά από έναν χωρισμό. Ο Αχμάντ έχει εγκαταλείψει, τέσσερα χρόνια νωρίτερα, τη Μαρί, τις δύο της κόρες από προηγούμενη σχέση και την κοινή τους ζωή στο Παρίσι, για να γυρίσει στην Τεχεράνη. Τώρα επιστρέφει για ένα σύντομο ταξίδι, για να υπογράψει τα χαρτιά του διαζυγίου. Μόνο που, για λίγες μέρες, θα χρειαστεί να μείνει στο σπίτι της Μαρί, μαζί με τα παιδιά, αλλά και τον τωρινό της σύντροφο, τον Σαμίρ, τον 5χρονο γιο του και την πληροφορία ότι η Μαρί είναι και πάλι έγκυος: έτοιμη να ξεφύγει από το παρελθόν και να συνεχίσει στο δικό της μέλλον.

Μετά το θρίαμβο του «Ενας Χωρισμός» που κατέκτησε από τα μεγαλύτερα βραβεία μέχρι και το box office των καλλιτεχνικών ταινιών, ο σημαντικότερος αυτή τη στιγμή Ιρανός δημιουργός παρουσιάζει άλλο ένα φιλμ ευαισθησίας, πολιτικής ανάλυσης και προσωπικής νοσταλγίας. Η ταινία του Ασγκάρ Φαραντί, «Παρελθόν», έκανε την επίσημη πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Καννών, τιμήθηκε με το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για την Μπερενίς Μπεζό και το Βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής, συνέχισε το ταξίδι του στον κόσμο κι αποτελεί την επίσημη πρόταση του Ιράν για το φετινό Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Η Seven Films και το Flix σας προσκαλούν να ταξιδέψετε πρώτοι στο «Παρελθόν», στην avant premiere που διοργανώνεται την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, στις 20.00, στον κινηματογράφο Αβάνα (Κηφισίας 234 & Λυκούργου 3, τηλ. 210 6756546). Για να κερδίσετε μία από τις 10 διπλές προσκλήσεις, στείλτε email στο win@flix.gr, με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας οπωσδήποτε στο θέμα «Παρελθόν». Ο διαγωνισμός διαρκεί μέχρι σήμερα το βράδυ και οι νικητές θα ενημερωθούν το πρωί της Τετάρτης με email, γι’ αυτό… βιαστείτε!

Περισσότερα για το «Παρελθόν» του Ασγκάρ Φαραντί