Buzz

«I don't want to be a big man»: Υπέροχο τρέιλερ για το υπέροχο «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

στα 10

Το «Boyhood» είναι μια από τις ωραιότερες ταινίες της χρονιάς, μια από τις ωραιότερες ταινίες του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, μια από τις ωραιότερες ταινίες πάνω στην ενηλικίωση, το χρόνο και τη σημασία του να είσαι παιδί. Αυτό είναι το πρώτο της τρέιλερ.

«I don't want to be a big man»: Υπέροχο τρέιλερ για το υπέροχο «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Ο 7χρονος Μέισον μεγαλώνει με την χωρισμένη μητέρα του Ολίβια και τη λίγο μεγαλύτερη αδελφή του Σαμάνθα στο σπίτι τους στο Τέξας. Ο τυχοδιωκτάκος μουσικός πατέρας τους ζει τα τελευταία χρόνια στην Αλάσκα και τα παιδιά δεν τον έχουν δει εδώ και καιρό. Η Ολίβια αποφασίζει να μετακομίσουν στο Χιούστον και να τελειώσει τις σπουδές της. Ο πατέρας επιστρέφει κι εκείνος στην πόλη, αρχίζει να βλέπει τα παιδιά Σαββατοκύριακα, η Ολίβια ερωτεύεται και παντρεύεται τον πολύ μεγαλύτερο καθηγητή της, τα πιτσιρίκια μεγαλώνουν με τα νέα ετεροθαλή τους αδέλφια, η ζωή αλλάζει μορφή, σχήμα, ρυθμό, εικόνες. Ακολουθεί διαζύγιο, ξανά μετακόμιση, ο πατέρας παντρεύεται μία άλλη γυναίκα, αποκτούν μικρό αδελφάκι, η μητέρα γνωρίζει κάποιον άλλον, μετακομίζουν. Ο μικρός Μέισον μπαίνει στην εφηβεία, πρώτες τάξεις στο γυμνάσιο, πρώτες παρέες, πρώτο κορίτσι, πρώτο φιλί, πρώτος χωρισμός, πρώτη πίκρα. Η φωτογραφική του μηχανή γίνεται η προέκταση του εαυτού του, βρίσκει το κάλεσμά του, τη φωνή του, πειραματίζεται και αλλάζει. Μεγαλώνει.

Μπορεί το προφανές σκηνοθετικό επίτευγμα του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ να είναι το γεγονός πως γύριζε το «Boyhood» μέσα σε ένα διάστημα 12 χρόνων με τους ηθοποιούς του να μεγαλώνουν χωρίς την ανάγκη μακιγιάζ, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που κάνει την ταινία του ένα από τα πιο ανεπιτήδευτα φιλμ πάνω στο χρόνο και τη σημασία του να... μεγαλώνει είναι ο τρόπος με τον οποίο το κάνει: η απροσποίητη υφή των διαλόγων του, το βεριτέ του δράματός του, η συγκινητική ματιά του πάνω στους ήρωες του, τότε και τώρα.

2

Με άγνωστο το πότε ή άν θα βγει ποτέ στην Ελλάδα, το «Boyhood», που έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Σάντανς και κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, κυκλοφορεί τώρα το πρώτο του τρέιλερ, μια τρυφερή περίληψη των τριών απολαυστικών ωρών του με μουσική υπόκρουση το «Hero» των Family of the Year που προκαλεί σε επαναληπτικά viewings. Δείτε το εδώ.


Διαβάστε ακόμη:

2