Buzz

«Boyhood»: Το Flix σας κερνάει την πιο τρυφερή ταινία της χρονιάς!

στα 10

Είναι θέμα ημερών να μιλάνε όλοι για το «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. Λίγο πριν την έξοδό της στις 11 Σεπτεμβρίου, η UIP σας καλεί στην πιο τρυφερή κινηματογραφική εμπειρία της χρονιάς, με την υποστήριξη του Flix. Μπείτε στην κλήρωση για μία από τις 100 διπλές προσκλήσεις!

Flix Team
«Boyhood»: Το Flix σας κερνάει την πιο τρυφερή ταινία της χρονιάς!

Γυρίσατε από τις παραλίες, αλλά αρνείστε να βουτήξετε απότομα με το κεφάλι στην καθημερινότητα; Σας έχουμε την πιο γλυκιά λύση: ελάτε αυτή την Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου, στο Δαναό, στην πρεμιέρα του «Boyhood» («Μεγαλώνοντας»), της νέας ταινίας του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και ξεκινήστε τη σεζόν με τρυφερότητα, ποπ νοσταλγικές μουσικές των 00ς κι ένα χαμόγελο που θα κουβαλάτε για μέρες. Το Flix συνυπογράφει και θα είναι εκεί για να παρουσιάσει την ταινία, ενώ ταυτόχρονα οργανώνει διαγωνισμούς, εκπλήξεις και πάρτι! Χορηγοί της βραδιάς, τα Poppy's Gourmet Pop Corn και η μπύρα Fischer.

Λεπτομέρειες για το πώς θα δηλώσετε συμμετοχή για προσκλήσεις στο τέλος του κειμένου.

Ο 7χρονος Μέισον μεγαλώνει με την χωρισμένη μητέρα του Ολίβια και τη λίγο μεγαλύτερη αδελφή του Σαμάνθα στο σπίτι τους στο Τέξας. Ο τυχοδιωκτάκος μουσικός πατέρας τους ζει τα τελευταία χρόνια στην Αλάσκα και τα παιδιά δεν τον έχουν δει εδώ και καιρό. Η Ολίβια αποφασίζει να μετακομίσουν στο Χιούστον και να τελειώσει τις σπουδές της. Ο πατέρας επιστρέφει κι εκείνος στην πόλη, αρχίζει να βλέπει τα παιδιά σαββατοκύριακα, η Ολίβια ερωτεύεται και παντρεύεται τον πολύ μεγαλύτερο καθηγητή της, τα πιτσιρίκια μεγαλώνουν με τα νέα ετεροθαλή τους αδέλφια, η ζωή αλλάζει μορφή, σχήμα, ρυθμό, εικόνες. Ακολουθεί διαζύγιο, ξανά μετακόμιση, ο πατέρας παντρεύεται μία άλλη γυναίκα, αποκτούν μικρό αδελφάκι, η μητέρα γνωρίζει κάποιον άλλον, μετακομίζουν. Ο μικρός Μέισον μπαίνει στην εφηβεία, πρώτες τάξεις στο γυμνάσιο, πρώτες παρέες, πρώτο κορίτσι, πρώτο φιλί, πρώτος χωρισμός, πρώτη πίκρα. Η φωτογραφική του μηχανή γίνεται η προέκταση του εαυτού του, βρίσκει το κάλεσμά του, τη φωνή του, πειραματίζεται και αλλάζει. Μεγαλώνει.

Διαβάστε ακόμη: «Boyhood»: Τα 12 ομορφότερα χρόνια στη ζωή μιας ταινίας και ενός αγοριού

Boyhood greek poster

To «Boyhood» είναι κάτι περισσότερο από τα νούμερα και τα ρεκόρ που το συνοδεύουν ακόμη και σήμερα μετά τη θριαμβευτική έξοδό του στην Αμερική. Ενας σκηνοθετικός άθλος και το πρώτο δράμα «κυριολεκτικής» ενηλικίωσης που είδαμε ποτέ στο σινεμά, το «Boyhood» γυρίστηκε μέσα σε διάστημα 12 χρόνων (4.207 ημέρες), από το 2002 έως και το 2013, με τους ίδιους ηθοποιούς, ξεκίνησε να γυρίζεται σε φιλμ και ολοκληρώθηκε με ψηφιακή κάμερα και ο πρωταγωνιστής του, Ελαρ Κολτρέιν ξόδεψε το 65% ολόκληρης της ζωής του μέσα στο ρόλο ενός αγοριού που μεγαλώνει, μαθαίνει τη ζωή και τον κόσμο, ενηλικιώνεται...

Μαζί του και εμείς που δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ του «Dazed and Confused», του «Slacker» και της τριλογίας του «Πριν το Ξημέρωμα» - «Πριν το Ηλιοβασίλεμα» - «Πριν τα Μεσάνυχτα», παρά μόνο μια ταινία φτιαγμένη από κομμάτια αληθινής ζωής, ποτισμένη από την ποπ κουλτούρα μιας ολόκληρης δεκατίας και την σκληρή, μα ταυτόχρονα ακαταμάχητα τρυφερή πραγματικότητα του να μεγαλώνεις σε έναν κόσμο που τρέμει προαιώνια στη ιδέα ενός χαριτωμένου αγοριού που μεταμορφώνεται σε έναν οργισμένο έφηβο, πριν νιώσει έτοιμος να βγει χωρίς ζώνη ασφαλείας στην αρένα της ενήλικης ζωής.

boyhood2

Επικό και ταυτόχρονα προσωπικό, ποπ και ταυτόχρονα punk, μάθημα νατουραλισμού και ταυτόχρονα όχι ντοκιμαντέρ, το «Boyhood» είναι κάτι σαν αυτό που περιγράφει ο ίδιος ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ: «Μια ταινία που αποτελείται από μικρά κομμάτια μνήμης, κανένα μικρότερο ή μεγαλύτερο από τα άλλα. Κομμάτια από αυτό που η μνήμη καταγράφει ως αληθινό».

Ισως γι' αυτό μέσα στην τρίωρη (κι όμως θα ήθελες να μην τελειώσει ποτέ...) διάρκειά του χωράνε από τους Coldplay μέχρι τη Μπρίτνεϊ Σπίαρς και από τον «Πόλεμο των Αστρων» μέχρι τον Χάρι Πότερ, από το τι σημαίνει να μεγαλώνεις με χωρισμένους γονείς, να ερωτεύεσαι για πρώτη φορά, να μην έχεις ιδέα τι θες να γίνεις όταν θα μεγαλώσεις, να γνωρίζεις τον κόσμο μέσα από τα μάτια αυτών που σε αγαπούν και αυτών που νόμιζες ότι σε αγαπούν. Σαν μια διαδρομή που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σου, σε σχεδόν αληθινό χρόνο και σίγουρα σαν κάτι που έχεις ζήσει και εσύ...

boyhood3

Οι αναγνώστες του Flix, μπορούν να δουν πρώτοι το «Boyhood», σε μια ειδική πρεμιέρα που θα γίνει την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο Δαναός 1. Η ταινία θα αρχίσει αυστηρά στις 19.30, αλλά στις 19.15 θα προηγηθεί παρουσίαση και θα μοιραστούν προσκλήσεις για το πάρτι που θα ακολουθήσει στον «Κύριο» (Δορυλαίου 4, Πλατεία Μαβίλη) με DJ τον Σπήλιο Λαμπρόπουλο. Για να κερδίσετε μία από τις 100 διπλές προσκλήσεις για την μεγάλη πρεμιέρα λοιπόν, να δοκιμάσετε τα υπέροχα Popy's Gourmet Popcorn στην αίθουσα και να πιείτε παγωμένη Fischer στο πάρτι, στείλτε email στο win@flix.gr, με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας οπωσδήποτε στο θέμα «Βοyhood». Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα, 1η Σεπτεμβρίου και οι νικητές της κλήρωσης θα ενημερωθούν με email το πρωί της Τρίτης.

To «Boyhood» (με ελληνικό τίτλο «Μεγαλώνοντας») βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 11 Σεπτεμβρίου από τη UIP


Διαβάστε ακόμη:

Tags: boyhood