Buzz

«Boyhood»: H ταινία που ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και ο Ιθαν Χοκ γύριζαν εδώ και 12 χρόνια είναι έτοιμη

στα 10

Και θα κάνει την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ του Sundance.

«Boyhood»: H ταινία που ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και ο Ιθαν Χοκ γύριζαν εδώ και 12 χρόνια είναι έτοιμη

To «Boyhood» είναι η ιστορία μιας οικογένειας στην διάρκεια των χρόνων. Οι γονείς είναι ο Ιθαν Χοκ και η Πατρίτσια Αρκέτ και ο Ελαρ Κολτρέιν είναι ο γιος τους, ο οποίος είναι επτά χρονών όταν τον βλέπουμε για πρώτη φορά.

Στο τέλος της ταινίας, την οποία ο Ιθαν Χοκ περιγράφει ως το «timelapse μιας ανθρώπινης ύπαρξης» ο νεαρός ηθοποιός είναι πλέον 18 ετών. Στην διάρκεια του φιλμ τόσο ο ίδιος όσο και οι γονείς του μεγαλώνουν, όχι με την βοήθεια ειδικών εφέ, ή τεχνασμάτων, αλλά μόνο με την πάροδο του χρόνου.

Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και οι ηθοποιοί του γύριζαν υλικό και σκηνές για την ταινία κάθε χρόνο από 2002 και ο σκηνοθέτης περιγράφει την ταινία ως την «απόλυτη συνεργασία. Είναι μια τόσο cool ταινία. Είμαι πολύ χαρούμενος που την έκανα και πολύ χαρούμενος που ολοκληρώθηκε». Η ταινία ονομάζεται «Boyhood», αλλά «στην πραγματικότητα είναι κάτι περισσότερο, είναι η παιδική ηλικία ενός ανθρώπου, μιλά για την πατρότητα, για πάρα πολλά πράγματα» λέει ο Λινκλέιτερ.

1

«Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο για το βάλεις σε λέξεις» συμπληρώνει ο Ιθαν Χοκ, ο οποίος συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τον Λινκλέιτερ, στην τριλογία του «Before…». «Θα σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους αλλά με έναν τρόπο που αν δοκιμάσεις να τον ορίσεις, φοβάμαι πως χάνει το νόημα του».

Σύμφωνα με την περιγραφή του φεστιβάλ του Sundance πάντως, «το “Boyhood” είναι μια πρωτοποριακή κινηματογραφική εμπειρία που καταγράφει 12 χρόνια στη ζωή μιας οικογένειας. Στο κέντρο της βρίσκεται ο Μέισον, ο οποίος με την αδελφή του Σαμάνθα βιώνουν ένα συναισθηματικό, υπερβατικό ταξίδι, από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση».

Τον ρόλο της αδελφής του νεαρού ήρωα υποδύεται η κόρη του σκηνοθέτη Λορελάι Λινκλέιτερ, ενώ το φιλμ διαρκεί 164 λεπτά.

Δείτε ακόμη: