Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Αγόρι κι ο Κόσμος» θα ανοίξει το 17ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

στα 10

Μια εξαιρετική ταινία κινουμένων σχεδίων, θα είναι η πρεμιέρα σε ένα από τα καλύτερα παιδικά φεστιβάλ του πλανήτη, που ναι, γίνεται στην Ελλάδα.

To «Αγόρι κι ο Κόσμος» θα ανοίξει το 17ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Το φεστιβάλ Ολυμπίας ετοιμάζεται πυρετωδώς για την 17η διοργάνωσή του που φέτος θα λάβει χώρα από τις 29 Νοεμβρίου και μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου. Με βάση τον Πύργο της Ηλείας, αλλά με δράσεις που ανοίγονται σε αρκετές ακόμη πόλεις, με ένα πιστό ενθουσιώδες κοινό και με μια σειρά από εργαστήρια κι ενέργειες πέρα από τις προβολές, το φεστιβάλ έχει δικαίως καταχωρηθεί ανάμεσα στα πιο δραστήρια και σημαντικά του κόσμου.

Αν ήσασταν παιδί θα το ξέρατε ήδη, όμως η ποιότητα του παιδικού ή νεανικού σινεμά έχει πάψει πλέον να είναι ένα «καλά κρυμμένο μυστικό» και το φεστιβάλ Ολυμπίας είναι από εκείνα που προσπαθούν να αποδείξουν πως οι μικρότεροι σε ηλικία θεατές αξίζουν με το παραπάνω εικόνες και ιστορίες που ανοίγουν την ματιά και την σκέψη τους στον κόσμο.

boy and the world 607

Μια από αυτές είναι και η ταινία που θα ανοίξει φέτος το φεστιβάλ, σε μια προβολή που θα γίνει στην κεντρική αίθουσα της διοργάνωσης, αλλά που θα προβληθεί ταυτόχρονα σε 9 ακόμη πόλεις.

Το «Αγόρι κι ο Κόσμος» (O Menino e o Mundo) του Βραζιλιάνου Αλέ Αμπρέου, είναι η ιστορία του Κούκα, ενός μικρού αγοριού που ζει σε έναν μακρινό κόσμο, σε ένα μικρό χωρίο στο εσωτερικό μιας μυθικής χώρας. Μια μέρα, βλέπει τον πατέρα του να φεύγει σε αναζήτηση δουλειάς, παίρνοντας το τρένο για μια άγνωστη πρωτεύουσα.

Με τον πατέρα του να λείπει και τις μέρες να περνούν, ο Κούκα ανησυχεί κι αγωνιά, βυθίζεται σε αναμνήσεις που τον μπερδεύουν. Μέχρις ότου, ένα βράδυ, ένας άνεμος θα μπει από το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας του και θα τον πάρει σε ένα αλλόκοτο και μαγικό τόπο.

boy and the world 607

Εχοντας ήδη προβληθεί σε πολλά φεστιβάλ και με βραβεία στα περισσότερα από αυτά, από το Σάο Πάολο μέχρι το Ανεσί, το φιλμ του Αμπρέου είναι μια πανέμορφη παραβολή που όπως και τα περισσότερα φιλμ του φεστιβάλ Ολυμπίας, απευθύνεται θεωρητικά σε παιδιά, μα μιλά εξίσου αποτελεσματικά και σε μεγάλους.

Την προβολή του «Το Αγόρι κι ο Κόσμος» θα ακολουθήσουν 70 μεγάλου μήκους ταινίες και 400 μικρού μήκους, οι οποίες στα πλαίσια του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, θα προβληθούν σε 14 αίθουσες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

boy and the world 607

Δείτε πιο κάτω το τρέιλερ του φιλμ και βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ στην επίσημη σελίδα του και στην σελίδα του στο facebook.