Φεστιβάλ / Βραβεία

Bowiefest: το πρώτο κινηματογραφικό φεστιβάλ για τον Ντέιβιντ Μπόουι είναι γεγονός!

στα 10

Ακριβώς τη στιγμή που η ηθελημένη απουσία του γίνεται ολοένα και πιο αισθητή, ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ αφιερωμένο στον Ντέιβιντ Μπόουι μας γυρίζει πίσω στις μέρες του Ziggy, του «Ανθρώπου που Επεσε στη Γη», του πιο κινηματογραφικού ροκ σταρ που γνώρισε ποτέ ο σύγχρονος κόσμος.

Bowiefest: το πρώτο κινηματογραφικό φεστιβάλ για τον Ντέιβιντ Μπόουι είναι γεγονός!

Για τρεις ημέρες, από τις 31 Αυγούστου έως και τις 2 Σεπτεμβρίου του 2012, στο Ινστιτούτο Μοντέρνας Τέχνης (ICA) του Λονδίνου, το Bowiefest επιστρέφει στις σημαντικότερες κινηματογραφικές στιγμές του Ντέιβιντ Μπόουι με αφορμή τα 40 χρόνια από την κυκλοφορία του άλμπουμ «Ζiggy Stardust and the Spiders from Mars» και τα 65α γενέθλια του Μπόουι.

Η εναρξη του πρώτου κινηματογραφικού φεστιβάλ αφιερωμένου στον Ντέιβιντ Μπόουι θα γίνει στις 31 Αυγούστου με μια προβολή του «Ziggy Stardust and the Spiders From Mars» που γύρισε ο Ντ. A. Πενεμπέικερ το 1973 καταγράφοντας στην πραγματικότητα τη συναυλία στο Hammersmith Odeon στην οποία ο Μπόουι «σκότωσε» τον Ζίγκι λέγοντας το θρυλικό: «Αυτό δεν είναι μόνο η τελευταία συναυλία της περιοδείας, αλλά και η τελευταία συναυλία που θα κάνουμε ποτέ.»

Οι υπόλοιπες ταινίες που θα προβληθούν στο Φεστιβάλ είναι το «Καλά Χριστούγεννα Κύριε Λόρενς» του Ναγκίσα Οσιμα (1983), την ερμηνεία που ο Μπόουι θεωρούσε ως την πιο «πειστική» της κινηματογραφικής του καριέρας, το «The Man Who Fell to Earth» του Νίκολας Ρεγκ του 1976, το «Τhe Hunger» του Τόνι Σκοτ από το 1983, το «Christiane F» του Ούλι Εντελ για τη θρυλική περσόνα της εποχής που ο Μπόουι έζησε στο Βερολίνο γράφοντας τη διάσημη τριλογία του («Low», «Heroes», «Lodger»), το «Labyrinth» του Τζιμ Χένσον του 1986 και το «Absolute Beginners» του Τζούλιεν Τεμπλ και αυτό του 1986.

Το Bowiefest θα κλείσει με το «Cracked Actor» το ντοκιμαντέρ που γύρισε ο σημερινός καλλιτεχνικός διευθυντής του BBC, Αλαν Γιέντομπ το 1974 ακολουθώντας τον Μπόουι κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Αμερική με το «Diamond Dogs», παρουσία του σκηνοθέτη.

Εκτός από τον Γιέντομπ, στο Bowiefest θα παρευρεθούν ο Νίκολας Ρεγκ για ένα Q and A μετά την προβολή του «Τhe Man Who Fell to Earth», αλλά και ο Γούντι Γούντμανσι, ντράμερ των Spiders From Mars που θα μιλήσει για την καλλιτεχνική συμβολή του Μπόουι στη σύγχρονη μουσική.

Οπως καταλάβατε, ο Ντέιβιντ Μπόουι δεν θα είναι εκεί για να γιορτάσει το πρώτο αφιερωμένο στον ίδιο κινηματογραφικό φεστιβάλ, επιμένοντας να απέχει από οποιοαδήποτε δημόσια εμφάνιση εδώ και πολλά χρόνια.

Μάθετε περισσότερα για το πρώτο Bowiefest στην επίσημη σελίδα του ΙCA αλλά και στο ειδικό blog που έχει δημιουργηθεί για το Φεστιβάλ και δείτε παρακάτω το αυθεντικό τρέιλερ του «The Man Who Fell to Earth».

Αν βρίσκεστε στο Λονδίνο τέλη Αυγούστου, ξέρετε...