Φεστιβάλ / Βραβεία

Είναι πάντα ωραίο όταν ακούγεται το όνομα της Σαρλίζ Θερόν για (ακόμη ένα) Οσκαρ

στα 10

Ο ρόλος της στο «Bombshell» μάλλον την οδηγεί μαθηματικά στην πεντάδα του Α' Γυναικείου Ρόλου.

Είναι πάντα ωραίο όταν ακούγεται το όνομα της Σαρλίζ Θερόν για (ακόμη ένα) Οσκαρ

Η πρώτη προβολή του «Bombshell» του Τζέι Ρόουτς έβγαλε οσκαρικά φαβορί. Εκτός από την ίδια την ταινία που, όπως γράφτηκε, θα μπορούσε να είναι το φετινό «Vice» στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας, δύο από τις τρεις πρωταγωνίστριες του μοιάζουν να τρέχουν ολοταχώς προς τις κατηγορίες του Α' και Β' Γυναικείου Ρόλου.

Ο λόγος για την Σαρλίζ Θερόν και την Μάργκο Ρόμπι που μαζί με την Νικόλ Κίντμαν πρωταγωνιστούν στην (αληθινή) ιστορία της πτώσης του μεγιστάνα Προέδρου του αμερικανικού τηλεοπτικού πολυ-καναλιού Fox, Ρότζερ Αϊλς, όταν η εργαζόμενη στο δίκτυο Γκρέτσεν Κάρλσον κατέθεσε μήνυση εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση, ωθώντας πολλές ακόμα εργαζόμενες στον όμιλο να την ακολουθήσουν. Την Κάρλσον υποδύεται η Νικόλ Κίντμαν, την Μέγκιν Κέλι, κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων, η Σαρλίζ Θερόν και την τριάδα συμπληρώνει η Μάργκο Ρόμπι στον μυθοπλαστικό ρόλο της τηλεοπτικής παραγωγού Κέιλα Πόσπιζιλ.

Δείτε ακόμη: Κορώσαμε. Νικόλ Κίντμαν, Σαρλίζ Θερόν, Μάργκο Ρόμπι στο πρώτο teaser του «Bombshell»

Bombshell

Οι πρώτες κριτικές θέλουν την - αγνώριστη λόγω του μακιγιάζ προκειμένου να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο στην Μέγκιν Κέλι - Σαρλίζ Θερόν να σαρώνει στην ταινία, πράγμα που δεν είναι δύσκολο να το αντιληφθούμε, όταν μιλάμε για μια από τις πιο συναρπαστικές ηθοποιούς της εποχής μας. Γεγονός που μάλλον την οδηγεί στην κούρσα για μια θέση στην πεντάδα του Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, δεκαπέντε χρόνια μετά το Οσκαρ της στο «Monster» το 2004 και την υποψηφιότητα της για το «North Country» δύο χρόνια μετά.

Για να μην σχολιάσει κανείς - ξανά και ξανά 0- το γεγονός πως το 2016 έπρεπε να ήταν υποψήφια (και νικήτρια;) για το «Mad Max: Fury Road» του Τζορτζ Μίλερ.

Δείτε εδώ το νέο τρέιλερ του «Bombshell»:


Bombshell