Buzz

«Body Art»: Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ ξανασυναντά τον Ντον ΝτεΛίλο!

στα 10

Αυτή τη φορά όχι από την καρέκλα του σκηνοθέτη, όπως στο «Cosmopolis», αλλά σε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του «Body Art», της κινηματογραφικής μεταφοράς του «The Body Artist» του Ντον ΝτεΛίλο.

«Body Art»: Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ ξανασυναντά τον Ντον ΝτεΛίλο!

Σύσσωμη η ομάδα του «Cosmopolis» - Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, Ντον ΝτεΛίλο και ο παραγωγός Πάολο Μπράνκο - επιστρέφει για την κινηματογραφική μεταφορά του «The Body Artist», του βιβλίου που ο ΝτεΛίλο κυκλοφόρησε το 2001 και αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής performance artist η οποία προσπαθεί να ξεπεράσει την αυτοκτονία του μεγαλύτερου σε ηλικία συζύγου της, όταν ανακαλύπτει πως στον πάνω όροφο του σπιτιού της ζει ένας περίεργος άνδρας - φάντασμα.

Η μόνη διαφορά σε σχέση με το «Cosmopolis» είναι πως ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ δεν βρίσκεται αυτή τη φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη, αλλά πρωταγωνιστεί στην ταινία μαζί με την Ιζαμπέλ Ιπέρ και τον Ντενί Λαβάν του «Holy Motors».

Τη σκηνοθεσία του «Body Art» αναλαμβάνει ο Λούκα Γκουντανίνο, ο σκηνοθέτης που είχε εντυπωσιάσει το 2009 με το «Io Sono Amore» με την Τίλντα Σουίντον, ενώ τα γυρίσματα είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν το καλοκαίρι.

2

Μέχρι στιγμής το «The Body Artist» είναι το δεύτερο βιβλίο του Ντον ΝτεΛίλο που μεταφέρεται στον κινηματογράφο σε ταινία μεγάλου μήκους (μετά το «Cosmopolis»). Το 2005 ο ΝτεΛίλο είχε υπογράψει το σενάριο του «Game 6» του Μάικλ Χόφμαν, ενώ το 2007 είχε γυριστεί μια μικρού μήκους ταινία στην οποία είχε κάνει ο ίδιος τη διασκευή στο δικό του θεατρικό έργο «The Rapture of the Athlete Assumed Into Heaven» και το 2011 το μικρού μήκους «Looking at the Dead» βασισμένο στη νουβέλα «Baader-Meinhof» του ΝτεΛίλο.

Το «White Noise», το βιβλίο που έκανε ουσιαστικά διάσημο τον ΝτεΛίλο και κυκλοφόρησε το 1985, χαρίζοντας στο συγγραφέα του το Εθνικό Βραβείο Μυθοπλασίας, ξεκίνησε για να γίνει ταινία από τον Μπάρι Σόνενφελντ το 2006 (μην το μπερδεύετε με το «White Noise» που βγήκε στις αίθουσες το 2005). Η προπαραγωγή όμως της μεταφοράς σταμάτησε τον ίδιο χρόνο και έκτοτε τίποτα δεν έχει γίνει γνωστό για την ταινία.

Διαβάστε περισσότερα: