Industry

Εν τω μεταξύ ο Μπομπ Γουάινστιν...

στα 10

Καθώς ο αδελφός του περιμένει δίκη, ο έτερος Γουάινστιν επιστρέφει στο σινεμά.

Εν τω μεταξύ ο Μπομπ Γουάινστιν...

Για χρόνια οι αδελφοί Γουάινστιν υπήρξαν από τους ισχυρότερους ανθρώπους στο Χόλιγουντ αρχικά με την Miramax και στη συνέχεια με τη Weinstein Company, η οποία κατέρρευσε όταν οι καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση απέναντι στον Χάρβεϊ, πήραν την μορφή χιονοστιβάδας.

Δείτε ακόμη: Ασκήθηκε επισήμως δίωξη εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν

Εχει περάσει ένας χρόνος απ΄όταν ο Μπομπ Γουάινστιν παραιτήθηκε από διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας η οποία στη συνέχεια κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Τώρα ο νεότερος αδελφός ο οποίος τότε είχε δηλώσει ότι οι πράξεις του αδελφού του ήταν «άρρωστες και διεφθαρμενες», ανακοινώνει πως είναι έτοιμος να επιστρέψει στην ενεργό δράση ανακοινώνοντας την σύσταση μιας καινούργιας εταιρείας παραγωγής που θα ονομάζεται Watch This Entertainment και της οποίας η πρώτη ταινία θα είναι ένα animated film για όλη την οικογένεια σε παραγωγή της Τία Λεόνι.

weinstein brothers 607 O Μπομπ με τον αδελφό του Χάρβεϊ

Ομως ακόμη κι αν ο Μπομπ Γουάινστιν είναι έτοιμος για να επιστρέψει στο Χόλιγουντ το ερώτημα είναι αν το Χόλιγουντ είναι έτοιμο για την επιστροφή του. Η ανακοίνωση της δημιουργίας της καινούριας του εταιρείας έφεραν μια άμεση ανακοίνωση από τους ανθρώπους της #MeToo καμπάνιας: «Δεν θα υπήρχε Χάρβεϊ Γουάινστιν δίχως την συνενοχή του Μπομπ, ο οποίος για χρόνια έβαζε τα κέρδη πάνω από τις ζωές των ανθρώπων όσο ο Χάρβεϊ τρομοκρατούσε γυναίκες στην βιομηχανία. Ο Μπομπ Γουάινστιν δεν έχει καμιά δουλειά να είναι επικεφαλής οτιδήποτε, πόσο μάλλον μιας νέας εταιρείας παραγωγής όταν δεκάδες άνθρωποι αναζητούν ακόμη την απόδοση δικαιοσύνης».

Δείτε ακόμη: Η πτώχευση της Weinstein Co μπορεί να σημαίνει ότι και οι μηνύτριες δεν θ' αποζημιωθούν ποτέ