Buzz

«Bob Honey Who Just Do Stuff». Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο του Σον Πεν

στα 10

Κυκλοφορεί (τώρα και με το όνομά του) στα βιβλιοπωλεία, στο τέλος Μαρτίου.

«Bob Honey Who Just Do Stuff». Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο του Σον Πεν

Στην πραγματικότητα, μια πρώτη εκδοχή του βιβλίου του Σον Πεν κυκλοφόρησε σε audiobook το 2016, αλλά τότε, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης (και τώρα και συγγραφέας) υποστήριζε ότι εκείνος απλά το διάβαζε στην ηχητική εκδοχή του κι ότι ο συγγραφλεας του βιβλίου ήταν ένας κάποιος Πόπι Παράια (μάλιστα!) τον οποίον ο Πεν πρωτογνώρισε το 1979 και του οποίου το χειρόγραφο έφτασε στον ίδιο μέσω της μητέρας του.

Κι αφού ο Πεν έκανε τα πάντα για να προωθήσει το βιβλίο –το οποίο ήταν διαθέσιμο δωρεάν- τώρα πια μπορεί να παραδεχτεί ότι εκείνο το τέχνασμα δεν ήταν παρά μια πλάκα της οποίας την λογική δεν κατάλαβαν πολλοί. Κι ο τρόπος του να το κάνει είναι η ανακοίνωση της έκδοσης του βιβλίου από τον εκδοτικό οίκο Simon and Schuster, αυτή τη φορά με το όνομά του στο εξώφυλλο.

Δείτε ακόμη: Ο Σον Πεν είναι σαφής: «H ψήφος στον Τραμπ είναι σαν να αυνανιζόμαστε στο δρόμο για την κόλαση»

Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία του Μπομπ Χάνι, «ενός μοντέρνου Αμερικάνου, επιχειρηματία και δολοφόνου μερικής απασχόλησης» και περιγράφεται στο δελτίο τύπου του ως «ένας κεραυνός προκλητικών λέξεων και εντυπωσιακών εικόνων», ενώ ο Σάλμαν Ρούσντι δηλώνει στο οπισθόφυλλο «υποπτεύομαι ότι ο Τόμας Πίντσον κι ο Χάντερ Σ. Τόμσον θα λάτρευαν αυτό το βιβλίο».

bob honey who just do things 607

Ανάμεσα στις προκλήσεις του βιβλίου συναντάμε ένα γράμμα που ο ήρωας γράφει στον πρόεδρο της Αμερικής ο οποίος μοιάζει εξαιρετικά με τον Ντόναλντ Τραμπ και το οποίο τελειώνει με την φράση «δεν είμαστε απλά ένας λαός που έχει ανάγκη μια παρέμβαση, είμαστε ένα έθνος που χρειάζεται έναν δολοφόνο. Tweet me bitch, σε προκαλώ», ενώ σε άλλα σημεία ο Πεν μιλά για ένα κίνημα με σύνθημα «yellow lives matter», ενώ σε κάποιο σημέιο, ο ήρωάς του γράφει ένα ποίημα που μοιάζει μάλλον κριτικό για το κίνημα του #MeToo. «Τι είναι αυτό; Μια σταυροφορία νηπίων; Μειώνουμε τον βιασμό, τον εξευτελισμό των γυναικών, το δικαίωμα ψήφου σε ένα απερίσκεπτο παιδικό παιχνίδι; Μια πλατφόρμα για κατηγορίες δίχως τιμωρία; Η νόμιμη οδός έχασε την λάμψη της;».

Ομολογούμε ότι κρατάμε την άποψή μας μέχρι την στιγμή που θα διαβάσουμε ολόκληρο το βιβλίο του Σον Πεν, αλλά αν μη τι άλλο μπορούμε με βεβαιότητα να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα είναι καλύτερο από την τελευταία ταινία του «The Last Face».

Πολύ απλά, γιατί τίποτα δεν μπορεί να είναι χειρότερο από «The Last Face».

Δείτε ακόμη: