Buzz

«Blue»: μια μικρού μήκους-φωτιά του Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν

στα 10

Περιμένοντας την επόμενη μεγάλου μήκους ταινία του Ταϊλανδού σκηνοθέτη, να μια μικρή δόση από την ξεχωριστή του φιλμική ποίηση.

«Blue»: μια μικρού μήκους-φωτιά του Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν

Πέρασαν ήδη τρία χρόνια από την τελευταία ταινία του Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν «Cemetery of Splendour», και το επόμενο κινηματογραφικό του σχέδιο έχει ήδη ανακοινωθεί και ακούγεται υπέροχο, για τον επιπρόσθετο λόγο που ακούει στο όνομα Τίλντα Σουίντον. Και μολονότι το φιλμ δεν έχει ακόμη ξεκινήσει γυρίσματα, αυτό δεν σημαίνει ότι ο σκηνοθέτης του τεμπελιάζει.

Ανάμεσα στα διαφορετικά του πρότζεκτ, το πιο πρόσφατο είναι μια μικρού μήκους με τον τίτλο «Blue», που προβλήθηκε πριν από λίγες μέρες στο Φεστιβάλ του Τορόντο και που τώρα είναι διαθέσιμη online.

Μυστηριακή και υπνωτική, βρίσκει την Τζεντίρα Πόνγκπας Βίντερ, μια από τις σταθερές ηθοποιούς του, άγρυπνη σε ένα κρεβάτι όσο το «τοπίο» γύρω της αλλάζει και μια φωτιά αρχίζει να καίει.

Δείτε επίσης: To επόμενο project του Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν θέλει να σας βάλει για ύπνο

blue Apichatpong Weerasethakul 607

Βγαλμένη σχεδόν από ένα όνειρο που ακροβατεί μεταξύ ύπνου και συνειδητότητας, μεταξύ του πραγματικού κόσμου και μιας τεχνητής σκηνής, αυτή η μικρού μήκους του Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν, δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα ακόμη φιλμικό αίνιγμα που ο καλύτερος τρόπος για να το λύσεις είναι να του παραδοθείς.

Δείτε το «Blue» στο βίντεο παρακάτω.


Δείτε ακόμη: