Buzz

O Μελ Γκίμπσον ζηλεύει τη δόξα του Λίαμ Νίσον στο τρέιλερ του «Blood Father»

στα 10

Ή αλλιώς, πώς ακόμα μια εκκωφαντική περιπέτεια όπου πατέρας κάνει τα πάντα προκειμένου να προστατεύσει την οικογένειά του τρύπωσε στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών.

O Μελ Γκίμπσον ζηλεύει τη δόξα του Λίαμ Νίσον στο τρέιλερ του «Blood Father»

Μέχρι τώρα νομίζαμε ότι στο Χόλιγουντ ο Λίαμ Νίσον κατέχει το μονοπώλιο στους ρόλους πατέρα που θέλει να εκδικηθεί για την οικογένειά του ή να προστατεύσει την κόρη του, όπως έκανε με μεγάλη επιτυχία σε ταινίες όπως το «Taken» και άλλες παρόμοιες non-stop δημιουργίες.

Τώρα, όμως, ο Μελ Γκίμπσον διεκδικεί δυναμικά τα σκήπτρα του μάτσο μεσήλικα με τα αναζωογονημένα πατρικά ένστικτα στο «Blood Father», όπου υποδύεται μουσάτο πρώην κατάδικο και αλκοολικό ο οποίος συντηρεί ένα σκονισμένο τατουατζίδικο στην έρημο έξω από το Λος Αντζελες, αλλά μπλέκει ξανά με τον υπόκοσμο όταν η αποξενωμένη 17χρονη κόρη του βρίσκεται κυνηγημένη από συμμορίες εμπόρων ναρκωτικών και ζητά απεγνωσμένα τη βοήθειά του. Κι όπως είναι αναμενόμενο, θα χυθεί αίμα...

Διαβάστε ακόμη: Ο Χριστός ξανασταυρώνεται: Ο Μελ Γκίμπσον ετοιμάζει σίκουελ στα «Πάθη του Χριστού»

blood father 607

Τίποτα, δηλαδή, που να μην έχουμε ξαναδεί, αλλά προφανώς οι υπεύθυνοι του φετινού Φεστιβάλ Καννών είχαν μάλλον άλλη άποψη, καθώς κράτησαν για την ταινία μια θέση στο επίσημο πρόγραμμά του, έστω και εκτός συναγωνισμού, στο τμήμα των μεταμεσονύκτιων προβολών. Ακόμα κι εκεί, όμως, το Φεστιβάλ μας έχει συνηθίσει σε πιο εξεζητημένες, ασιατικής προέλευσης συνήθως, δημιουργίες ή πιο ευφάνταστα b-movies, τα οποία ποτέ δεν έκρυψε ότι αγαπά. Η πλειοψηφία των κριτικών, πάντως, σίγουρα δεν υποδέχτηκαν το «Blood Father» ως τέτοιο.

Είναι λοιπόν να απορεί κανείς; Ισως όχι, καθώς κοιτώντας κανείς πιο προσεκτικά τους συντελεστές της ταινίας, θα ανακαλύψει πώς ο σκηνοθέτης της είναι... Γάλλος, και μάλιστα πρόκειται για τον Ζαν-Φρανσουά Ρισέ, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια είχε παραδώσει την αξιοπρεπέστατη διλογία βασισμένων σε πραγματική ιστορία γκανγκστερικών φιλμ «Υπ’ Αριθμόν 1 Δημόσιος Κίνδυνος». Προσθέστε σε αυτό την παρουσία στο κόκκινο χαλί ενός αμφιλεγόμενου χολιγουντιανού σταρ που χτίζει σταδιακά την αναγέννησή του, και έχετε την απάντηση.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ και διαλέξτε προστάτη οικογενείας: Μελ Γκίμπσον ή Λίαμ Νίσον;


Διαβάστε ακόμη

Blood Father poster 607