Φεστιβάλ / Βραβεία

«Καύσωνας» στο Φεστιβάλ του Τορόντο

στα 10

Ο «Καύσωνας» της Τζόις Νασαγουάτι, η ελληνική συμπαραγωγή που βγήκε φέτος και στις αθηναϊκές αίθουσες, κάνει την... υπερατλαντική πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

«Καύσωνας» στο Φεστιβάλ του Τορόντο

Ελλάδα, σ’ ένα παραθαλάσσιο θέρετρο. Βαρύς καύσωνας. Λειψυδρία και έκρυθμη βία. Ο Ασράφ, ένας μοναχικός μετανάστης, γίνεται φύλακας στην απομονωμένη βίλα μιας απόδημης οικογένειας. Σ’ έναν χωματόδρομο τσακισμένο από τον ήλιο, ένας αστυνομικός τον σταματά για έλεγχο...

Με φόντο μια Ελλάδα του (κοντινού) μέλλοντος όπου το νερό είναι σπάνιο και πολύτιμο, με στοιχεία που αφορούν την Ελλάδα του τώρα, όπως οι έντονες ταξικές διαφορές, η παρουσία των «ξένων», η αίσθηση μιας επικείμενης καταστροφής, η Τζόις Νασαγουάτι έκανε μια ταινία «φαντασίας», τον «Καύσωνα», ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο που είναι εύκολο να ξεχάσεις ότι δεν διαδραματίζεται στο παρόν.

καύσωνας 607

Με τον αγγλικό τίτλο «Blind Sun», ο «Καύσωνας» κάνει τη βορειοαμερικανική πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, στο τμήμα Vanguard, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Το Φεστιβάλ διαρκεί από τις 8 έως τις 18 Σεπτεμβρίου και οι πολυάρθιμοι θεατές του, κοινό, κριτικοί κι επαγγελματίες, θα έχουν την ευκαιρία να κρατήσουν τα μάτια ανοιχτά στον καυτό ελληνικό ήλιο, όπως αποτυπώνεται στο φιλμ της Νασαγουάτι και τη φωτογραφία που υπογράφει ο Γιώργος Αρβανίτης.

Δείτε εδώ το βίντεο από την επίσκεψη του Flix στα γυρίσματα του «Καύσωνα» στη Δραπετσώνα, με συνεντεύξεις με τη σκηνοθέτη και τους συντελεστές

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τον «Καύσωνα» της Τζόις Νασαγουάτι

Διαβάστε και δείτε ακόμη:

Δείτε ακόμη: