Buzz

Blade Runner: μπείτε στα άδυτα των σκηνογράφων μοντελιστών της ταινίας

στα 10

Δείτε φωτογραφίες από τα sci-fi props πάνω στα οποία οι μοντελιστές σκηνογράφοι του «Blade Runner» στήριξαν το όραμα του Ρίντλεϊ Σκοτ 33 χρόνια πριν....

Blade Runner: μπείτε στα άδυτα των σκηνογράφων μοντελιστών της ταινίας

Eνώ όλοι περιμένουμε τι ακριβώς θα συμβεί με το σίκουελ του «Blade Runner», που υποτίθεται πώς ετοιμάζεται με σκηνοθέτη τον Ντενί Βιλνέβ (ναι, τον σκηνοθέτη του «Prisoners» και του «Sicario») και πρωταγωνιστή τον... Χαρισον Φορντ, μία σπάνια βόλτα σε αρχειακό υλικό μάς εισάγει στο πώς γινόντουσαν οι ταινίες το 1982 - όταν τα ψηφιακά εφέ δεν είχαν ακόμα κατακτήσει τις μονταζιέρες και το Χόλιγουντ δούλευε με μακέτες, σκηνογραφικά μοντέλα και χειροποίητη προσοχή στη λεπτομέρεια.

Το εργαστήρι του «Blade Runner», όπου η σκηνογραφική ομάδα του Ρίντλεϊ Σκοτ ανέστησε τον sci-fi νεονουάρ κόσμο που άφησε εποχή ως ένα από τα καλύτερα φιλμ επιστημονικής φαντασίας στην κινηματογραφική ιστορία, αποκαλύπτει σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τη δουλειά που έγινε στα κτίρια (όπως το σε σχήμα πυραμίδας συγκρότημα των Tyrell Corp), τα οχήματα (το περιπολικό του Ρικ Ντέκαρντ), το σύμπαν της ταινίας.

Διαβάστε ακόμα: To σίκουελ του «Blade Runner» μόλις έγινε ό,τι πιο hot περιμένουμε!

Αν έχετε όρεξη για ακόμα περισσότερη νοσταλγία, πατήστε το play στη συνέντευξη του Σιντ Μεντ, του καλλιτέχνη που σχεδίασε το δυστοπικό σκηνογραφικό όραμα του «Blade Runner» στα 80ς - θα σας ξεναγήσει στα απόκρυφα μυστικά του. Εσείς το ξέρατε ότι η ταινία είχε 5 εναλλακτικές αρχές; Δείτε:

.

Θυμηθείτε ακόμα:

Κι εδώ 15 από τις 150 φωτογραφίες του αρχείου:

Blade Runner model shop 607 1

Blade Runner model shop 607 2

Blade Runner model shop 607 3

Blade Runner model shop 607 4

Blade Runner model shop 607 5

Blade Runner model shop 607 6

Blade Runner model shop 607 7

Blade Runner model shop 607 8

Blade Runner model shop 607 9

Blade Runner model shop 607 10

Blade Runner model shop 607 11

Blade Runner model shop 607 12

Blade Runner model shop 607 13

Blade Runner model shop 607 14

Blade Runner model shop 607 15