Buzz

Ο Σπάικ Λι ντύνει με σκηνές του «BlacKkKlansman» ένα ανέκδοτο τραγούδι του Prince

στα 10

Επειδή ήταν φίλοι, επειδή ακούγεται στην ταινία κι επειδή, απλώς, είναι υπέροχο.

Ο Σπάικ Λι ντύνει με σκηνές του «BlacKkKlansman» ένα ανέκδοτο τραγούδι του Prince

Το «Mary Don't You Weep» είναι ένα παλιό spiritual, το οποίο τη δεκαετία του '70 είχε ερμηνεύσει, θεϊκά φυσικά, η Αρίθα Φράνκλιν. Από τη βασίλισσα της soul πήρε σκυτάλη ο Prince, που τραγούδησε επίσης την κατανυκτική μελωδία, με μοναδική συνοδεία ένα πιάνο.

Το τραγούδι θα συμπεριλαμβάνεται στο μετά θάνατον άλμπουμ του Prince, που θα κυκλοφορήσει στις 21 Σεπτεμβρίου, ωστόσο ακούγεται και στο «BlacKkKlansman», την τελευταία ταινία του Σπάικ Λι που περιμένουμε, με ανυπομονησία, στις ελληνικές αίθουσες στις 27 Σεπτεμβρίου, από τη UIP. Ετσι, προωθώντας την ταινία του και, ταυτόχρονα, τιμώντας τον φίλο του (που αναφέρεται στο soundtrack του «BlacKkKlansman» ως Prince Rogers Nelson), ο Σπάικ Λι έντυσε ολόκληρο το κομμάτι με σκηνές από το φιλμ, όμορφες και μελαγχολικές όσο κι αυτό.

Διαβάστε ακόμη: Aν θέλετε να παρτάρετε σαν να ήταν 1999, βρήκαμε την προσωπική playlist του Prince

BlacKkKlansman 607

Το «BlacKkKlansman», βασισμένο σε πραγματική ιστορία, εκτυλίσσεται στις αρχές της δεκαετίας του '70, όταν η «οργάνωση της λευκής υπεροχής» μοιάζει παντοδύναμη και οι Μαύροι Πάνθηρες καλούν τον κόσμο τους στα όπλα, ενώ ένας μαύρος αστυνομικός, ο Ρον Στάλγουερθ, αναλαμβάνει να διεισδύσει στην Κου Κλουξ Κλαν του Κολοράντο.

Δείτε εδώ το trailer του «BlacKkKlansman», διαβάστε τη γνώμη του Flix για την ταινία κι απολαύστε παρακάτω Prince, όπως δεν τον έχετε ξανακούσει.


Διαβάστε ακόμη