Buzz

Κάντε το σωστό: Δείτε πρώτοι την «Παρείσφρηση» του Σπάικ Λι, την πιο πολυσυζητημένη ταινία της χρονιάς

στα 10

Λίγο μετά τις Κάννες, λίγο πριν τα Οσκαρ, το «BlacKkKlansman» του Σπάικ Λι προβάλλεται στην Αθήνα, αποκλειστικά για τους αναγνώστες του Flix!

Flix Team
Κάντε το σωστό: Δείτε πρώτοι την «Παρείσφρηση» του Σπάικ Λι, την πιο πολυσυζητημένη ταινία της χρονιάς

Με την «Παρείσφρηση» («BlacKkKlansman»), ο Σπάικ Λι κάνει την πολιτική ταινία του «τώρα», παραμένοντας ο coolest soul brother: Κωμωδία, τοποθετημένη στα '70ς, η ταινία επιτίθεται στον αμερικανικό ρατσισμό κάθε εποχής, απροκάλυπτα, έξω απ' τα δόντια και με ακαταμάχητο στιλ.

Η «Παρείσφρηση» βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου, αλλά εσείς μπορείτε να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις για να δείτε πρώτοι την ταινία, τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, στην αποκλειστική πρεμιέρα του Flix. Διαβάστε παρακάτω πώς.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Η Παρείσφρηση» («BlaKkKlansman»)

blackkklansman 607

Βρισκόμαστε στη δεκαετία του '70, σε μια περίοδο έντονης κοινωνικής αναταραχής στην Αμερική, καθώς η μάχη για τα κοινωνικά δικαιώματα και οι φυλετικές διακρίσεις κορυφώνονται. Ο Ρον Στάλγουερθ (Τζον Ντέιβιντ Γουόσινγκτον), γίνεται ο πρώτος Αφροαμερικανός ντετέκτιβ στο αστυνομικό τμήμα του Κολοράντο Σπρινγκς, όμως η άφιξή του αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό και εχθρότητα από τους λευκούς συναδέλφους του. Η φήμη του νεόκοπου ντετέκτιβ στους αστυνομικούς κύκλους είναι καλή, χάρη στην πετυχημένη παρακολούθηση των συναντήσεων της οργάνωσης των Μαύρων Πανθήρων. Απτόητος, ο Στάλγουερθ δεν μένει εκεί και αποφασίζει να κάνει τη διαφορά, για το καλό της κοινότητάς του. Με πολύ θάρρος, λοιπόν, αναλαμβάνει μια δύσκολη αποστολή, που ακόμα και σήμερα φαντάζει αδιανόητη: να παρεισφρήσει στη ρατσιστική οργάνωση της Κου Κλουξ Κλαν.

Δείτε ακόμη: Ο Σπάικ Λι ντύνει με σκηνές του «BlacKkKlansman» ένα ανέκδοτο τραγούδι του Prince

blackkklansman 607

Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως λευκό ρατσιστή και εξτρεμιστή, ο Στάλγουερθ επικοινωνεί τηλεφωνικά με την ρατσιστική οργάνωση και σύντομα κερδίζει το σεβασμό της. Μάλιστα, καταφέρνει να συνάψει σχέση φιλίας με τον αρχηγό της, τον Ντέιβιντ Ντιουκ (ΤόφερΓκρέις), ο οποίος μένει έκπληκτος από την αφοσίωση του νέου φανατικού μέλους. Η παράδοξη αυτή αστυνομική έρευνα, περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, όταν ο συνάδελφος του Στάλγουερθ, ο Φλιπ Ζίμερμαν (Ανταμ Ντράιβερ), υποδύεται διά ζώσης τον Στάλγουερθ στις συναντήσεις του με τη ρατσιστική οργάνωση, ώστε να αποσπάσει περισσότερες πληροφορίες γύρω από την επικείμενη δολοφονική ενέργεια που σχεδιάζουν. Ο Στάλγουερθ και ο Ζίμερμαν, με αυτό τον τρόπο, θα συνεργαστούν ως αστυνομικό ντουέτο, με σκοπό να καταστρέψουν εκ των έσω την οργάνωση της Κου Κλουξ Κλαν, η οποία έχει άμεσο στόχο να διασπείρει την βίαιη ρητορική της στο ευρύ αμερικανικό ακροατήριο.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2018 | Ο Σπάικ Λι αποκαλεί τον Nτόναλντ Τραμπ «That motherf–ker»

blackkklansman 607

Η νέα ταινία του Σπάικ Λι, «Η Παρείσφρηση» («BlaKkKlansman»), είναι το φιλμ που συζητιέται όσο κανένα τη φετινή σεζόν: για την πολιτική της δύναμη, για το απολαυστικό χιούμορ της, για τη διαδρομή που διανύει από το buddy movie στην κωμωδία και στο αντιρατσιστικό κατηγορώ, για το πόσες υποψηφιότητες θα έχει στα φετινά Οσκαρ!

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για να δείτε πρώτοι την ταινία του Σπάικ Λι, «Η Παρείσφρηση» («BlaKkKlansman»), στην πρεμιέρα για τους αναγνώστες του Flix, που θα γίνει τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, στις 22.00 (ώρα προσέλευσης: 21.45), στο Αθήναιον 3D Digital (αίθουσα 2). Για να διεκδικήσετε την πρόσκλησή σας, στείλτε μας email στο info@flix.gr, με το ονοματεπώνυμό σας, γράφοντας στο θέμα «BlacKkKlansman», ή μπείτε στη σελίδα του Flix στο facebook, κάντε like, share και αφήστε σχόλιο με το ονοματεπώνυμό σας. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου και οι νικητές θα ειδοποιηθούν με dm ή email.

Η «Παρείσφρηση» βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου, Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ.

Δείτε το τρέιλερ:


blackkklansman poster gr 607