Buzz

«The Juniper Tree»: Ανακαλύψτε το κινηματογραφικό ντεμπούτο της 21χρονης Μπιορκ

στα 10

Γυρισμένη το 1986 η ταινία της Νίτζκα Κιν προβλήθηκε για πρώτη φορά στο φεστιβάλ του Sundance το 1990 και τώρα επιστρέφει αποκατεστημένη στην επικαιρότητα.

«The Juniper Tree»: Ανακαλύψτε το κινηματογραφικό ντεμπούτο της 21χρονης Μπιορκ

Το «The Juniper Tree» είναι βασισμένο σε μια ιστορία των αδελφών Γκρίμ, από τις πιο σκοτεινές και βίαιες που έχουν γράψει. Στην παραλλαγή της Νίτζκα Κιν που έκανε με το φιλμ το ντεμπούτο της, οι βασικοί χαρακτήρες είναι δυο κορίτσια των οποίων η μητέρα καταδικάζεται σε θάνατο στην πυρά για μαγεία και τα οποία βρίσκονται να περιπλανιούνται στις ερημιές της Ισλανδίας προσπαθώντας να επιβιώσουν.

Η Κιν έχοντας σπουδάσει την λογοτεχνική παράδοση της Ισλανδίας ενσωμάτωσε πολλά στοιχεία από την μυθολογία και την λογοτεχνία της χώρας στο σενάριό της και γύρισε το φιλμ στην χώρα, το καλοκαίρι του 1986 με ένα ελάχιστο μπάτζετ σε φυσικές τοποθεσίες.

Δείτε ακόμη: «Midsommar»: Ενας τρομακτικά σοβαρός λόγος για να περιμένει κανείς το καλοκαίρι του 2019

the juniper tree bjork main

Η σκηνοθέτης η οποία πέθανε πρόωρα από καρκίνο το 2004, μιλώντας σε μια συνέντευξή της για τα γυρίσματα της ταινίας έλεγε ότι γνώρισε την Μπιορκ από κοινούς της φίλους στην Ισλανδία κι ότι ενώ αρχικά είχε προσλάβει για τον ρόλο μια άλλη, δεκατριάχρονη ηθοποιό αλλά γρήγορα αντιλήφθηκε ότι δεν ήταν η κατάλληλη. «Ηθελα από την αρχή να έχω την Μπιορκ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλα δεν το είχα κάνει γιατί ήταν έγκυος και σκεφτόμουν ότι αυτό θα είναι πρόβλημα. Οταν τελικά ξεκινήσαμε τα γυρίσματα η Μπιορκ είχε πια γενήσει αλλά ακόμη και τότε, δεν ήμουν σίγουρη αν θα ήθελε να παίξει σε μια ταινία έχοντας ένα μικρό παιδί.»

the juniper tree bjork 607

Η πρώτη της εμφάνιση στην οθόνη πολύ πριν τον πιο προβεβλημένο της ρόλο στο «Χορεύοντας στο Σκοτάδι» του Λαρς φον Τρίερ και πολύ πριν η μουσική της καριέρα απογειωθεί, αποκαλύπτει ένα χαρισματικό πλάσμα και μια ηθοποιό εξαιρετικής ευαισθησίας.

the juniper tree bjork 607

Με το φιλμ να είναι αγνοημένο και λίγο πολύ ξεχασμένο όλα αυτά τα χρόνια, η ψηφιακή του αποκατάσταση και η επιστροφή του στις αίθουσες και σε ψηφιακό release τους επόμενους μήνες, μας δίνει την ευκαιρία να το ανακαλύψουμε και να το απολαύσουμε ξανά.

Δείτε στο βίντεο το τρέιλερ του «The Juniper Tree» καθώς κι ένα κλιπ από την ταινία.



Διαβάστε ακόμα:

Tags: Μπιορκ