Buzz

Το «Birdman» του Ινιάριτου είναι έτοιμο για τα Οσκαρ του

στα 10

Η, όπως φαίνεται, πιο αλλόκοτη κι ενδιαφέρουσα ταινία του Μεξικανού σκηνοθέτη παίρνει ημερομηνία εξόδου που την προωθεί κατ’ ευθείαν στην πρώτη σειρά των Οσκαρ.

Το «Birdman» του Ινιάριτου είναι έτοιμο για τα Οσκαρ του

Ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου, ο Μεξικανός δημιουργός των «Χαμένες Αγάπες», «21 Γραμμάρια», «Babel» και «Biutiful», κάνει στροφή στο σινεμά του που μας γεμίζει υψηλές προσδοκίες: η νέα του ταινία, το «Birdman», είναι κωμωδία, μια παράξενη φυσικά κωμωδία, που φέρνει κοντά την υπερηρωική φαντασία και το χιούμορ του Γούντι Αλεν. Στον κεντρικό ρόλο – επιτέλους ξανά στο προσκήνιο με ερμηνευτικές απαιτήσεις – ο Μάικλ Κίτον υποδύεται έναν πρώην ηθοποιό, διάσημο από τις ενσαρκώσεις ενός κλασικού υπερήρωα, ο οποίος τώρα αποφασίζει ν’ ανεβάσει στο Μπρόντγουεϊ το «Για τι Πράγμα Μιλάμε Οταν Μιλάμε για Αγάπη» του Ρέιμοντ Κάρβερ, αλλά έρχεται αντιμέτωπος με τους πριμαντονισμούς του ευέξαπτου πρωταγωνιστή του.

Μαζί με τον Μάικλ Κίτον, πρωταγωνιστούν η Ναόμι Γουοτς (ως μια από τις ηθοποιούς της παράστασης), η Εμα Στόουν (η κόρη του Μάικλ Κίτον, η οποία έχει μόλις ολοκληρώσει την αποτοξίνωσή της), ο Ζακ Γαλιφιανάκης στο ρόλο του παραγωγού του θεατρικού έργου, ενώ παίζουν ακόμη ο Εντουαρντ Νόρτον (μάλλον στο ρόλο του κεντρικού ηθοποιού της παράστασης) και η Αντρεα Ράιζμπορο στο ρόλο της φιλενάδας του σκηνοθέτη. Το σενάριο υπογράφουν ο ίδιος ο Ινιάριτου μαζί με τον Νίκολας Τζιακομπόνε (που είχε συνεργαστεί μαζί του και στο «Biutiful»).

Περιμένουμε να δούμε, την Πέμπτη 17 Απριλίου που θα γίνει η σχετική ανακοίνωση, εάν το «Birdman» θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Καννών, όπως έκαναν άλλωστε όλες οι ταινίες του Ινιάριτου από το «Amores Perros» και μετά. Ωστόσο, η ανακοίνωση της Fox Searchlight, ότι η ταινία θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 17 Οκτωβρίου, αποδεικνύει ότι τουλάχιστον το στούντιο θεωρεί το φιλμ σημαντικό υποψήφιο για τα ερχόμενα βραβεία Οσκαρ.

Διαβάστε ακόμα: