Buzz

Τα κινούμενα σχέδια του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων

στα 10

Οχι άδικα, το «Zootopia» ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως και έγινε μόλις το τέταρτο φιλμ κινουμένων σχεδίων στην ιστορία που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Τα κινούμενα σχέδια του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων

Μετά από μια ιλιγγιώδη πορεία στα ταμεία του κόσμου (αν και στην Ελλάδα ξεπέρασε με κόπο τα - πάλι καλά - 100.000 εισιτήρια), το «Zootopia» της Disney ξεπέρασε αυτό το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και έγινε έτσι η τέταρτη ταινία κινουμένων σχεδίων που το καταφέρνει αυτό ever.

Ταυτόχρονα, όπως είναι φυσικό, η ταινία των Μπάιρον Χάουαρντ, Ριτς Μουρ, Τζάρεντ Μπους είναι η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων της χρονίας και η δεύτερη πιο εμπορική ταινία του 2016 μέχρι στιγμής πίσω από το «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος». που μετράει ήδη 1 δισεκατομμύριο και ακόμη 100 εκατομμύρια εισπράξεις.

Διαβάστε ακόμη: H πιο ακριβή ταινία όλων των εποχών είναι... τρεις!

Zootopia 607

Οι άλλες τρεις ταινίες κινουμένων σχεδίων που έχουν ξεπεράσει το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων είναι το «Frozen», το «Minions» και το «Toy Story 3», σε μια λίστα που από πολλούς αναμένεται σύντομα να «εμπλουτιστεί» με το «Finding Dory» της Pixar που αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι.

To «Zootopia» βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 26η θέση της λίστας με τις ταινίες που μετρούν εισπράξεις πάνω από το δισεκατομμύριο. Στην κορυφή της βρίσκεται φυσικά το «Avatar» του Τζέιμς Κάμερον, η δεύτερη θέση ανήκει δικαιωματικά στον «Τιτανικό», ενώ η πιο εντυπωσιακή νέα είσοδος είναι το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» στο νούμερο 3 με παραπάνω από 2 δισεκατομμύρια εισπράξεις.


Διαβάστε και δείτε ακόμη: