Buzz

O Mπιλ Μάρεϊ εξομολογείται...

στα 10

Θέλει να συνεργαστεί ξανά με τη Σοφία Κόπολα; Του αρέσουν τα Χριστούγεννα; Θα (ξανα)σκηνοθετήσει; Θα συνεχίσει να μας τραγουδά; Διαβάστε...

O Mπιλ Μάρεϊ εξομολογείται...

Το «A Very Murray Christmas» προβλήθηκε πριν από μία εβδομάδα στο Netflix το «A Very Murray Christmas» - το χριστουγεννιάτικο ωριαίο σόου που έγραψαν μαζί οι Μπιλ Μάρεϊ και Σοφία Κόπολα και σκηνοθέτησε η τελευταία. Γλυκόπικρο, μπουφόνικο, μοναχικό, αυτοσαρκαστικό, δε θύμιζε σε τίποτα την πλαστική λάμψη χιλιάδων ψεύτικων χριστουγεννιάτικων βατ. Τίποτα στο «εορταστικό βαριετέ» δεν ήταν τέλειο, τζινγκλ-μπελς κουδουνιστό, φορσέ «ευτυχισμένο». Η Κόπολα είχε ρίξει πάνω στις ιστορίες της το αντίθετο της γκλίτερ χρυσόσκονης: ένα παρακμιακό φίλτρο μοναξιάς κι απελπισίας, μία πικρή και γλυκιά συνειδητοποίηση ότι «δε ζούμε σε διαφήμιση, ζούμε όπως μπορούμε», χωρίς να λείπει το σήμα-κατατεθέν μπουφόνικο χιούμορ που συνοδεύει οτιδήποτε κάνει ο Μάρεϊ.

Διαβάστε αναλυτικά: Είδαμε το «A Very Murray Christmas»!

A Very Murray Christmas 607 1

Είναι ενθουσιασμένος με το «A Very Murray Christmas»: «Η πρώτη ιδέα που είχε η Σοφία ήταν η εικόνα μου να τραγουδάω κάπου, λίγο θλιμμένα αλά Τσετ Μπέικερ, σε ένα lounge bar...» εξήγησε ο Μπιλ Μάρεϊ για τη γένννηση του χριστουγεννιάτικου σόου, σε συνέντευξή του πριν από λίγες μέρες στο 15ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές. Ο Μιτς Γκλέιζερ σκέφτηκε ότι θα πρέπει να είναι χριστούγεννα, εγώ πρόσθεσα την παράμετρο της χιονοθύελλας όπου κανείς από τους καλεσμένους δεν εμφανίζεται. Συνήθως σιχαίνομαι να είμαι ο τύπος που ενθουσιάζεται με κάτι που κάνει, αλλά είμαι ενθουσιασμένος με αυτό το πρότζεκτ! Αν σου αρέσουν τα Χριστούγεννα, θα σου αρέσει. Αν δεν σου αρέσουν τα Χριστούγεννα, θα σου αρέσει...»

Διαβάστε ακόμα: Γιατί το Flix παραμένει ερωτευμένο με το «Lost in Translation» της Σοφία Κόπολα

A VERY MURRAY XMAS 607

«Εχουμε μία εξαιρετική επαγγελματική συνεργασία με τη Σοφία. Κάναμε αυτή την ταινία στην Ιαπωνία και πάντα σκεφτόμουν ότι ίσως με ξαναφωνάξει σε ταινία της κάποτε. Μου άρεσε η εμπειρία των γυρισμάτων για πολλούς λόγους. Και θα το ξανάκανα χωρίς δεύτερη σκέψη. Τώρα μου λέει ότι μπορεί και να γράψει κάτι πάνω μου. Αν είμαι nice κι όχι naughty...»

bill murray bw 607

Θα ήθελε να ξανασκηνοθετήσει. Το 1990 είχε κάτσει στη σκηνοθετική καρέκλα (μαζί με τον Χάουαρντ Φράνκλιν) για το «Quick Change». 25 χρόνια μετά, δηλώνει έτοιμος να το ξανακάνει. «Ισως το επιχειρήσω πάλι. Δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί υπάρχει κάτι που συζητάω μαζί με τον Μιτς (Γκλέιζερ). Πάντα με ενδιέφερε η σκηνοθεσία και παλιότερα νόμιζα ότι θα σκηνοθετούσα συχνά - κάτι που δεν έγινε. Ομως έχω την εμπειρία, πιστεύω πώς έχω και το βλέμμα, μπορώ να γράψω, μπορώ να καθοδηγήσω ηθοποιούς. Οπότε νομίζω ότι θα το ξαναεπιχειρήσω...»

Murray Christmas 607

Σίγουρα όμως δε θα σταματήσει να μας τραγουδά: Είτε πρόκειται για Μπομπ Ντίλαν (το «Shelter from the Storm» στο «St. Vincent»), είτε για Deep Purple (τo «Smoke on the Water» στη νέα του ταινία «Rock the Kasbah»), ο Μάρεϊ αγαπά το μικρόφωνο κι εμείς τον Μάρεϊ όταν πιάνει μικρόφωνο. Αυτό ήξερε και η Κόπολα που τον έβαλε σε ρόλο entertainer και φαίνεται πως του ξύπνησε για καλά το όνειρο του crooner. «Μέχρι και στο "Jungle Book” τραγουδάω. Με έβαλαν να ηχογραφήσω με κάτι καταπληκτικούς μουσικούς από τη Νέα Ορλεάνη και ξαφνικά βγήκε από μέσα μου μια φωνή που δεν ήξερα ότι είχα. Πάντα μπορούσα να τραγουδήσω σωστά και μάλιστα μέσα στα κωμικά μου σκετς υπήρχε κι ο χαρακτήρας ενός (κακού) lounge singer ("Nick the Lounge Singer"). Ομως τώρα συνειδητοποίησα ότι μπορώ να πιάσω νότες που δεν ήξερα κι ότι έχω τα πνευμόνια να βγάλω φωνή. Κι αυτό με ενθουσίασε!»

.

.

Διαβάστε περισσότερα:

Ολοι οι λόγοι που αγαπάμε τον Μπιλ Μάρεϊ: