Buzz

«Κατέληξα ότι μόνο η αγάπη υπάρχει»: Ο Μπιλ Μάρεϊ παραλαμβάνει το τιμητικό του βραβείο

στα 10

Κάπως σοκαρισμένος και ντροπαλός, ο Μπιλ Μάρεϊ τιμήθηκε το Σάββατο με το βραβείο Μαρκ Τουέιν για την αμερικανική κωμωδία και συγκίνησε με τον ευχαριστήριο λόγο του. Δείτε τα βίντεο.

«Κατέληξα ότι μόνο η αγάπη υπάρχει»: Ο Μπιλ Μάρεϊ παραλαμβάνει το τιμητικό του βραβείο

Ηταν όλοι τους εκεί. Στο Kennedy Center και στην τελετή απονομής του Mark Twain Conedy Award παραβρέθηκαν όλοι οι φίλοι, οι συνεργάτες και η οικογένειά του. Στο θεωρείο, δίπλα του, καθόντουσαν οι γιοι του. Κάτω στην πλατεία, πάνω στη σκηνή (ή λόγω ανωτέρας βίας μέσω skype) ήταν όσοι θέλησαν να τον τιμήσουν.

Από τον Ντέιβιντ Λέτερμαν, πιστό του φίλο, ο οποίος ομολόγησε ότι ήταν ο πρώτος καλεσμένος του στην late night television και το πρώτο τηλέφωνο που πάντα έπαιρνε για να τον ξελασπώσει (44 συνολικά φορές εμφανίστηκε ο Μάρεϊ στο «Late Night Show with David Letterman»), μέχρι τον Τζίμι Κίμελ, που τον προλόγησε ως τον πατέρα της αμερικανικής κωμωδίας.

bill murray mark twain award 607 1

Διαβάστε κι αυτό: Ο Μπιλ Μάρεϊ μάς δίνει 10 μαθήματα ζωήςϊ

Κι από τη Σιγκούρνεϊ Γουίβερ, συμπρωταγωνίστριά του στο «Ghostbusters» και την Εμα Στόουν που δήλωσαν ότι «είναι κανείς τυχερός αν παίζει δίπλα σε έναν κωμικό με τέτοια ενέργεια», μέχρι τους παλιότερους και νεότερους του Saturday Night Live - τον Στιβ Μάρτιν, τον Νταν Ακροϊντ και τον Μπιλ Χέιντερ (που είπε καυστικά ότι «ο δεύτερος πιο αστείος Μπιλ είναι ο Μπιλ Κόσμπι», συμπληρώνοντας με έναν μορφασμό αηδίας) αλλά και τη Μίλι Σάιρους που του τραγούδησε το «My Way», όλοι υποκλίθηκαν στον 66χρονο κωμικό και συνεργάτη τους.

Ο ίδιος ο Μάρεϊ δήλωσε «παραζαλισμένος» από την τιμή. Αστειεύτηκε (;) μάλιστα, στην είσοδό του στο κτίριο, ότι «δεν απάντησε αμέσως στην πρόταση που του έκαναν, πιστεύοντας ότι θα κουραστούν να τον περιμένουν και θα περάσουν στον επόμενο».

bill murray mark twain award 607 2

Δείτε κι αυτό: 66 αξιολάτρευτα GIFs για τα 66 χρονια του Μπιλ Μάρεϊ

Οταν όμως ανέβηκε στη σκηνή, κι εφόσον έδωσε το βραβείο στο κοινό (και τους παρότρυνε να το περάσουν από χέρι σε χέρι σαν να είναι δικό τους) και εξήγησε ότι το μπλε του παπιγιόν ήταν προς τιμή των Chicago Cubs που κέρδισαν, ομολόγησε ότι «όσο κι αν τον τρόμαζε η ιδέα μίας τέτοιας βράβευσης, τελικά δέχθηκε γιατί κατάλαβε ότι ήταν μία έκφραση αγάπης...»

«Ολα είναι αγάπη. Κι εγώ σας αγαπώ. Κι εσάς σας αγαπώ (απευθυνόμενος στα παιδιά του). Κατέληξα ότι μόνο η αγάπη υπάρχει. Να αγαπάμε. Να το λέμε και να το επαναλαμβάνουμε συχνά...»

Δείτε τα βίντεο:



Διαβάστε περισσότερα: