Buzz

«Πρέπει να εμπλέκεσαι στη ζωή, απλώς γιατί έχει πλάκα!» Ο Μπιλ Μάρεϊ δίνει μαθήματα υπαρξιακού χιούμορ

στα 10

Εχοντας ήδη ξεκινήσει την τουρνέ που θα τον φέρει στο Ηρώδειο (για το «New Worlds» με τον Γιαν Φόγκλερ στις 19 Ιουνίου), ο Μπιλ Μάρεϊ δίνει στην Guardian μια συνέντευξη, τόσο fun όσο κι ο ίδιος!

«Πρέπει να εμπλέκεσαι στη ζωή, απλώς γιατί έχει πλάκα!» Ο Μπιλ Μάρεϊ δίνει μαθήματα υπαρξιακού χιούμορ

Η δημοσιογράφος της Guardian, Χάντλεϊ Φρίμαν, είναι γνώστης και θαυμάστρια του Μπιλ Μάρεϊ κι αυτό φαίνεται σε κάθε φράση του κειμένου της. Οι λόγοι είναι προφανείς, σε κάθε φράση των απαντήσεων του ηθοποιού, στη συνέντευξή τους. Ο Μπιλ Μάρεϊ μιλά στην Guardian στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής τουρνέ τού «New Worlds», της performance που έστησε με τον τσελίστα Γιαν Φόγκλερ που που θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα, στο Ηρώδειο, στις 19 Ιουνίου.

Διαβάστε περισσότερα: Αυτοί είναι οι «Νέοι Κόσμοι» που θα παρουσιάσει ο Μπιλ Μάρεϊ στο Ηρώδειο τον Ιούνιο

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μπιλ Μάρεϊ στην Guardian εδώ και δεν θα το μετανιώσετε, ή ρίξτε μια ματιά στα highlights παρακάτω.

μπιλ μάρεϊ 607 φωτογραφία: Kerry Brown/Kobal/Rex/Shutterstock

Για τη... ζωή! «Δεν συμπεριφέρομαι όπως συμπεριφέρομαι σκόπιμα, για να είμαι συναρπαστικός - το κάνω επειδή είναι διασκεδαστικό. Εάν γύρω σου συμβαίνει η ζωή κι εσύ τρέξεις να κρυφτείς, δεν κάνεις καμιά χάρη στον κόσμο. Οφείλεις να εμπλακείς.»

Για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν: Σε αναφορά της δημοσιογράφου σε δήλωση του Χάρβεϊ Γουάινστιν το 2014, ότι «το να συμπεριφέρεσαι σαν τον Μάρεϊ, είναι κάτι σαν θρησκεία, κακομεταχειρίζεσαι τους ανθρώπους όσο θέλουν κι αυτοί εξακολουθούν να σ' αγαπούν. Είχα ενοχές που συμπεριφερόμουν άσχημα, μετά γνώρισα τον Μπιλ κι αισθάνθηκα καλύτερα.» Απαντά ο Μπιλ Μάρεϊ: «Νομίζω ότι ο Χάρβεϊ πήγαινε να πει κάτι αστείο, αλλά έτσι αποκομμένο δεν φαίνεται. Μου ζητάτε να σχολιάσω τον Χάρβεϊ Γουάινστιν; Δεν ξέρω ακριβώς για ποιο πράγμα κατηγορείται ακόμα, αλλά ξέρω κάποιους από τους ανθρώπους που εμπλέκονται στην κατάσταση, έναν πολύ γλυκό άνθρωπο κι είναι επώδυνο να την ακούς να μιλά για το θέμα. Πραγματικά, πονάει... νιώθω τον πόνο κι ο πόνος δεν έχει περάσει ακόμα.»

Δείτε ακόμη: Οταν ο Μπιλ Μάρεϊ απήγγειλε στους περαστικούς ένα ποίημα για σκύλους (συνοδεία Μπαχ)

Για τον «τυφώνα Μάρεϊ» και πώς... αναχαιτίστηκε! «Θυμάμαι που μου είπε ένας φίλος μου παλιά, "σε ακολουθεί μια φήμη". Και του λέω, "ποια;" και μου απαντά, "ναι, η φήμη ότι είσαι πολύ δύσκολος συνεργάτης". Αλλά απέκτησα αυτή τη φήμη από ανθρώπους με τους οποίους δεν μου άρεσε να δουλεύω, ή ανθρώπους που δεν ήξερα πώς να δουλεύουν, ή τι είναι δουλειά. Ο Τζιμ Τζάρμους, ο Γουες Αντερσον και η Σοφία Κόπολα, ξέρουν τι σημαίνει να δουλεύεις και καταλαβαίνουν πώς πρέπει να φέρεσαι στους άλλους. Κάποιοι νομίζουν ότι επειδή σε προσέλαβαν, έχουν το δικαίωμα να σου φέρονται σαν δικτάτορες, ή ποια είναι χειρότερη λέξη για τον δικτάτορα. Κι αυτό ανέκαθεν αποτελούσε πρόβλημα για μένα. Το να κρατάς την πόρτα ανοιχτή για όποιον έρχεται πίσω σου είναι τόσο σημαντικό, όσο το να σχεδιάζεις ένα κτίριο.»

Δείτε ακόμα τον Μπιλ Μάρεϊ να: