Buzz

Ο Μπιλ Μάρεϊ διασκευάζει Βαν Μόρισον και γίνεται viral

στα 10

Ο Μπιλ Μάρεϊ βγάζει δίσκο. Κλασικής μουσικής. Περίπου. Δείτε απόσπασμα από την πρώτη του συναυλία και το cover που έκανε στον Βαν Μόρισον!

Ο Μπιλ Μάρεϊ διασκευάζει Βαν Μόρισον και γίνεται viral

Είναι γνωστό ότι ο πιο coοl άνθρωπος του πλανήτη, ο Μπιλ Μάρεϊ, θα είχε την προσοχή μας ό,τι κι αν έκανε. Ακόμα κι αν διάβαζε τον τηλεφωνικό κατάλογο.

Ο Μπιλ Μάρεϊ όμως τραγούδησε. Κι όχι όπως στην τελευταία σκηνή του «St. Vincent». Ούτε όπως στο καραόκε του «Χαμένοι στη Μετάφραση», ή τα παραληρήματα του «Rock the Kasbah».

Διαβάστε κι αυτό: Ο Μπιλ Μάρεϊ μας δίνει 10 μαθήματα ζωής

Bill Murray 607 1

Ο Μάρεϊ έχει ανακοινώσει ότι βγάζει δίσκο, με τίτλο «New Worlds», σε συνεργασία με τον Πολ Σέιφερ (παλιό γνώριμο από τις μέρες του Saturday Night Live).

Το concept (που φυσικά μόνο συμβατικό δεν είναι) θέλει τον Μάρεϊ να τραγουδά (ή να απαγγέλλει κλασική λογοτεχνία) με συνοδεία έγχορδων (ένα μουσικό τρίο που διευθύνει ο Γιαν Βόγκλερ).

Δείτε κι αυτό: 66 αξιολάτρευτα GIFs για τα 66 χρόνια του Μπιλ Μάρεϊ

Bill Murray 607 2

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Μάρεϊ έχει επιλέξει ένα ρεπερτόριο από Γκέρσουιν μέχρι Στίβεν Φόστερ, ενώ διαβάζει από Γουόλτ Γουίτμαν και Ερνεστ Χέμινγουεϊ μέχρι Μαρκ Τουέιν (ενώ το τρίο θα παίζει Σούμπερτ, Μπαχ και Πιατσόλα).

Τρικυμία εν κρανίω; Γιατί, περιμένατε κάτι πιο απλό από τον άνθρωπο που μπαίνει πίσω από την μπάρα και σερβίρει σφηνάκια στο Μπρούκλιν;

Πάντως, όχι επειδή θα βγάλετε άκρη, αλλά για την πλάκα: πατήστε το play και δείτε το βίντεο που τράβηξε ένας θεατής του μουσικού φεστιβάλ της Δρέσδης. Ο Μπιλ Μάρεϊ και το μουσικό του τρίο διασκευάζουν το «When Will I Ever Learn to Live in God?» του Βαν Μόρισον.

Αυτό που είχε την υπογραφή του Μάρεϊ, περισσότερο από την υψίφωνο ερμηνεία του, ήταν ότι αποχαιρέτησε τα πλήθη πετώντας τους κόκκινα τριαντάφυλλα.

Πόσο θεούλης...


Μπιλ Μάρεϊ δε σε χορταίνουμε: