Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Η εβδομάδα που πέρασε ξεκίνησε με τον απόηχο του 64ου Φεστιβάλ Βερολίνου, με την απονομή των BAFTA και με την οσκαρική κούρσα να μπαίνει στην τελική της ευθεία. Το Flix στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων...

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

And the Oscar goes to... / Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την 86η Απονομή των βραβείων Οσκαρ και προβλέπουμε τους νικητές σε κάθε κατηγορία ξεχωριστά, παρακολουθούμε με αγωνία τα προγωνιστικά και επανερχόμαστε στα trivia που δίνουν νόημα στη μεγαλύτερη βραδιά του Χόλιγουντ. Μείνετε συντονισμένοι στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς και θα κορυφωθεί με την ζωντανή αναμετάδοση των βραβείων την Κυριακή (προς ξημερώματα Δευτέρας) 2 Μαρτίου με την ομάδα του Flix να ξενυχτάει, να σχολιάζει, να αποδοκιμάζει και να χειροκροτάει τους νικητές και τους χαμένους των φετινών Οσκαρ.

Εν μέσω της οσκαρικής φρενίτιδας, οι εννέα υποψήφιες ταινίες για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας έγιναν αντικείμενο ενός απολαυστικού΄viral βίντεο με παιδιά (δείτε το εδώ), αλλά και ενέπνευσαν μια σειρά υπέροχων πόστερ που δείχνουν πως θα ήταν τα πράγματα αν κάθε μια από αυτές είχε ευλογηθεί από τo μαγικό άγγιγμα της Pixar (δείτε τα εδώ).

2

First we take Berlin! / H εβδομάδα ξεκίνησε με τον απόηχο του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, όπου ανάμεσα σε αναπάντεχα βραβεία και μερικές αγαπημένες ταινίες, το ελληνικό σινεμά διέπρεψε ως παρουσία, ως συζητήσεις και ως άποψη. Το Flix συνάντησε με την καμερά του τις ομάδες όλων των ταινίων που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Φεστιβάλ και μίλησε μαζί τους για την εμπειρία - δείτε το εδώ.

2

Κανείς δεν απαγγέλει Σαίξπηρ όπως η Ελεν Μίρεν / Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου απονεμήθηκαν και τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA) σε ένα - πάντα παράδοξο - βαρόμετρο για τα Οσκαρ. Τα highlights δεν ήταν τα μεγάλα βραβεία αλλά ο ευχαριστήριος λόγος της Κέιτ Μπλάνσετ που μονοπωλήθηκε από τη μνήμη του Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν (διαβάστε περισσότερα εδώ) και η Ελεν Μίρεν που παρέλαβε το κορυφαίο τιμητικό βραβείο της Ακαδημίας λυγίζοντας ακόμη και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας με την απαράμιλλη κομψότητα μιας dame (διαβάστε περισσότερα εδώ).

2

Το δεύτερο ιστορικό χαμηλό της δεκαετίας / Ανήκει στα εισιτήρια που έγιναν στην Ευρωπαϊκή Ενωση το 2013, πράγμα που δεν χρειαζόταν απαραίτητα να μας το πει το Ευρωπαϊκό Οπτικοακουστικό Παρατηρητήριο, αφού το συμπεραίνουμε κάθε Δευτέρα όταν μαθαίνουμε το ελληνικό box - office που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Δείτε αναλυτικά τα πορίσματα για το (απογοητευτικό) έτος 2013 και ευχηθείτε το 2014 να φέρει περισσότερο κόσμο στις αίθουσες.

2

Δεν είμαστε ήρωες... κάνουμε την κάβλα μας... και είναι δικό μας πακέτο το όποιο κόστος οικονομικό και ψυχολογικό. / Το «Lustlands» των The Callas επιτίθεται στο χειμώνα προτάσσοντας το αιώνιο ηδονοβλεπτικό ελληνικό καλοκαίρι. Διαβάστε σκόρπιες σκέψεις, σημειώσεις και βλακείες που μοιράστηκαν μαζί μας οι Λάκης και Αρης Ιωνάς, a.k.a The Callas για την πρώτη τους ταινία μεγάλου μήκους που βγήκε στις αίθουσες την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου για επιλεγμένες προβολές.

2

Ο Λαρς φον Τρίερ ολοκλήρωσε! / Η ταινία της εβδομάδας ήταν με διαφορά το δεύτερο μέρος του «Nymph()maniac» που ήρθε για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αν το έπος του τρομερού Δανού είναι όντως η καλύτερη ταινία της χρονιάς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία και όσα είπε ο Τζέιμι Μπελ για την μύησή του στον (κινηματογραφικό) σαδομαζοχισμό.

2

Η απόλυτη εξουσία εθίζει απόλυτα / Ο δεύτερος κύκλος του «House of Cards» κυκλοφόρησε όλος με τη μία και ο Θοδωρής Δημητρόπουλος τον είδε μονορούφι. Ο,τι γράφει είναι απλά ο λόγος για τον οποίο η πολιτική σειρά του Netflix συνεχίζει να είναι ένα από τα σημαντικότερα τηλεοπτικά πράγματα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

2

Οι Avengers δεν είναι το μόνο παρεάκι της Marvel / To σημαντικότερο (!) τρέιλερ της εβδομάδας ήταν αυτό του «Guardians of the Galaxy» της Marvel που όσο κι αν μπέρδεψε με την ελαφρότητα των διαθέσεών του, έχει ενθουσιάσει ήδη τους απανταχού θαυμαστές της ταινίας που ενδέχεται να κάνει το αμερικάνικο καλοκαίρι... προσωπική υπόθεση ενός ρακούν! Δείτε το τρέιλερ εδώ.

2

Ας περιμένουν οι γυναίκες... Αντίο στον Σάκη Μπουλά / Αυτήν την εβδομάδα αποχαιρετήσαμε και τον Σάκη Μπουλά, που έχασε τη δική του μάχη με τον καρκίνο, αφήνοντας ωστόσο πίσω του μια από τις πιο πολυσχιδείς καριέρες ηθοποιού, τραγουδιστή, σόουμαν και έναν κλασικό ρόλο στο «Ας Περιμένουν οι Γυναίκες» του Σταύρου Τσιώλη. Διαβάστε εδώ το δικό μας αντίο στον Σάκη Μπουλά.