Buzz

Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2013 για το Rolling Stone

στα 10

O αγαπημένος μας Πίτερ Τράβερς, ο κριτικός κινηματογράφου του Rolling Stone δημοσίευσε τη δεκάδα του για τις καλύτερες ταινίες του 2013.

Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2013 για το Rolling Stone
«12 Χρόνια Σκλάβος» στην κορυφή του Rolling Stone για το 2013

«Στην πιο ισχυρή και προκλητική χρονιά για τα μούλτιπλεξ της πρόσφατης μνήμης, το 2013 τεντώνει τα όρια του κινηματογράφου.»

Με αυτήν την εισαγωγή, ο Πίτερ Τράβερς του Rolling Stone δημοσίευσε τη δεκάδα του για τις καλύτερες ταινίες του 2013 σε μια λίστα που αναδεικνύει με διαφορά τη δύναμη του κλασικού αμερικάνικου σινεμά.

H λίστα του έρχεται να προστεθεί στις λίστες των Cahiers du Cinema, του βρετανικού Sight & Sound, του βρετανικού Empire, του TIME και των New York Times.

Ψηφίστε και εσείς εδώ για τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς στο Flix Top Ten του 2013

2 «Θλιμμένη Τζάσμιν»: «Μια από τις πιο δυνατές ταινίες του Γούντι Αλεν εδώ και χρόνια»

Αναλυτικά η λίστα του Rolling Stone:

  1. 12 Χρόνια Σκλάβος του Στιβ ΜακΚουίν / «Η καλύτερη ταινία που έγινε ποτέ για τη δουλειά, είναι και η καλύτερη ταινία της χρονιάς.»

  2. Gravity του Αλφόνσο Κουαρόν / «Η ανατριχίλα του αγνού σινεμά βρίσκει την ενθουσιαστική της έκφραση στο προσωπικό έπος του Αλφόνσο Κουαρόν για το τι σημαίνει να είσαι χαμένος στο διάστημα.»

  3. O Λύκος της Wall Street του Μάρτιν Σκορσέζε / «Η υψηλής στάθμης πράξη σκηνοθετικής βιρτουοζιτέ του Σκορσέζε είναι μια θανατηφόρα ματιά πάνω στο φόνο των χαρτογιακάδων. Κανείς δεν πεθαίνει, αλλά τα θύματα της Γουολ Στριτ θα ουρλιάξουν πως πρόκειται για ένα αιματηρό έγκλημα.»

  4. Πριν τα Μεσάνυχτα του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ / «... το απόλυτο love story μιας ολόκληρης γενιάς.»

  5. Her του Σπάικ Τζόνζι / «Το προσωπικό σινεμά στην πιο θριαμβευτική και πρωτοπόρα του κορυφή.»

  6. American Hustle του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ / «Μόνο αυτός ο παλιομοδίτης βιρτουόζος Ντέιβιντ Ο. Ράσελ θα μπορούσε να μετατρέψει μια ταινία για τα πολιτικά σκάνδαλα του FBI των τελών της δεκαετίας του '70 σε ένα rock 'n' roll, συναισθηματικά ωμό ανθρώπινο δράμα.»

  7. Captain Phillips του Πολ Γκρίνγκρας / «Mε τον Χανκς να φτάνει βαθιά στον πυρήνα του θάρρους ενός καθημερινού ανθρώπου, το φιλμ ανεβάζει τον πήχη στα θρίλερ δράσης.»

  8. Nebraska του Αλεξάντερ Πέιν / «Σκηνοθετημένο με διαπεραστική ευφυία και αντίληψη από τον Αλεξάντερ Πέιν... το φιλμ μεγαλώνει μέσα σου όσο το σκέφτεσαι.»

  9. Θλιμμένη Τζάσμιν του Γούντι Αλεν / «Η Κέιτ Μπλάνσετ, αναμειγνύοντας λάμψη και απελπισία, είναι χωρίς δεύτερη κουβέντα η ηθοποιός της χρονιάς.»

  10. Inside Llewyn Davis των Τζόελ και Ιθαν Κοέν / «H καλλιτεχνική ακεραιότητα είναι μια σκύλα. Αλλά ο Λίουιν δεν θα ακολουθήσει το πλήθος. Και το ίδιο θα κάνουν και οι Κοέν.»

Περισσότερες λίστες για το 2013:

Tags: best of 2013