Buzz

Αυτοί είναι πιο καλοπληρωμένοι ηθοποιοί του 2015 (με σιγουράκι το νούμερο 1 για τρίτη χρονιά)

στα 10

Παρά την εντυπωσιακή εισβολή των σταρ του Bollywood στην παγκόσμια λίστα των πιο καλοπληρωμένων ηθοποιών, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ δεν χάνει την πρωτοκαθεδρία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Αυτοί είναι πιο καλοπληρωμένοι ηθοποιοί του 2015 (με σιγουράκι το νούμερο 1 για τρίτη χρονιά)

Αήττητος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ βρίσκεται στην πρώτη θέση των πιο καλοπληρωμένων ηθοποιών στον κόσμο στην ετήσια λίστα του Forbes, με συνολικές εισπράξεις 80 εκατομμύρια δολάρια μέσα στους τελευταίους 12 μήνες, ποσό που οφείλεται στο ποσοστό που έχει εξασφαλίσει από τα κέρδη του «Avengers: Age of Ultron» αλλά και την αμοιβή των 40 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει πάρει για τη συμμετοχή του στο «Captain America: Civil War».

Η μεγαλύτερη έκπληξη στη λίστα ωστόσο δεν είναι η επιχειρηματική δεινότητα του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ που θα συνεχίσει να κερδίζει όσο η Marvel κυριαρχεί στα παγκόσμια ταμεία, αλλά το γεγονός πως οι υπόλοιποι κύριοι της δεκάδας δεν είναι όλοι Αμερικάνοι, με τον Τζάκι Τσαν να κερδίζει τη δεύτερη θέση και τρεις σταρ του Bollywood να φιγουράρουν ανάμεσα στα βαριά πυροβολικά του Χόλιγουντ.

Jackie Chan 607

O 61χρονος Τζάκι Τσαν κέρδισε φέτος 50 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως λόγω του ιστορικού έπους «Dragon Blade», αλλά και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του που περιλαμβάνουν μετοχές σε αλυσίδες κινηματογράφων αλλά και προϊόντα merchandise γύρω από τις ταινίες και τον αγέραστο μύθο του.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Βιν Ντίζελ με 47 εκατομμύρια δολάρια με αποκλειστικό αλλά το αντίθετο από αμελητέο έσοδο την τεράστια επιτυχία (1.51 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως) του «Fast & Furious 7», την τέταρτη θέση κλείνει ο Μπράντλεϊ Κούπερ με 41.5 εκατομμύρια δολάρια που οφείλονται στην επιτυχία του «American Sniper» αλλά και των «Guardians of the Galaxy», την πέμπτη θέση ο Ανταμ Σάντλερ που μπορεί να ζει εδώ και χρόνια στο ρυθμό των αποτυχιών που γνωρίζει, αλλά με ένα αποκλειστικό συμβόλαιο με το Netflix για τις επόμενες τέσσερις ταινίες του (ας μας βοηθήσει κάποιος...) συγκέντρωσε μέσα στο δωδεκάμηνο που μας πέρασε 41 εκατομμύρια δολάρια, ενώ στην έκτη θέση ο Τομ Κρουζ εξαργυρώνει την παραγωγή του «Mission Impossible: Rogue Nation» με κέρδη 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Amitabh Bachchan 607

Στην έβδομη θέση της λίστας με εισπράξεις 33.5 εκατομμύρια δολάρια βρίσκουμε δύο από τους μεγαλύτερους σταρ του Bollywood: τον Αμιτάμπ Μπαχκάν (φωτό) και τον Σάλμαν Καν. Ο πρώτος, στα 72 του χρόνια, μετράει ήδη 200 ταινίες στο ενεργητικό του, ενώ ο 49χρονος Καν κατάφερε να ξεπεράσει μέχρι και τον σούπερ σταρ Ακσεϊ Κούμαρ που βρίσκεται στην ένατη θέση με κέρδη 32.5 εκατομμύρια δολάρια. Στην ανάλυση του Forbes η εξήγηση για την εισβολή των σταρ του Bollywood στη λίστα είναι πως, ενώ οι ταινίες τους δεν έχουν μεγαλύτερα κέρδη από αυτά των χολιγουντιανών, οι ηθοποιοί στη βιομηχανία της Ινδίας κερδίζουν ποσοστά από τις πωλήσεις των ταινιών στην τηλεόραση εντός συνόρων αλλά και διεθνώς.

Τη λίστα κλείνει (ευτυχώς όχι καταιδρωμένος) ο Μαρκ Γουόλμπεργκ με 32 εκατομμύρια δολάρια που προέρχονται κατά βάση από το franchise των «Transformers», ενώ κάτω από την δεκάδα βρίσκονται ο Τζόνι Ντεπ και ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, αλλά και ο Κρις Χέμσγουορθ και ο Τσάνινγκ Τέιτουμ και ο Ντάνιελ Κρεγκ.

Η λίστα με τους πιο καλοπληρωμένους ηθοποιούς του 2015

  1. Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ / 80 εκ. δολ.
  2. Τζάκι Τσαν / 50 εκ. δολ.
  3. Βιν Ντίζελ / 47 εκ. δολ.
  4. Μπράντλεϊ Κούπερ / 41.5 εκ. δολ.
  5. Ανταμ Σάντλερ / 41 εκ. δολ.
  6. Τομ Κρουζ / 40 εκ. δολ.
  7. Αμιτάμπ Μπαχκάν / 33.5 εκ. δολ.
  8. Σάλμαν Καν / 33.5 εκ. δολ.
  9. Ακσεϊ Κούμαρ / 32.5 εκ. δολ.
  10. Μαρκ Γουόλμπεργκ / 32 εκ. δολ.
  11. Ντουέιν Τζόνσον / 31.5 εκ. δολ.
  12. Τζόνι Ντεπ / 30 εκ. δολ.
  13. Λεονάρντο ΝτιΚάπριο / 29 εκ. δολ.
  14. Τσάνινγκ Τέιτουμ / 29 εκ. δολ.
  15. Κρις Χέμσγουορθ / 27 εκ. δολ.
  16. Ντάνιελ Κρεγκ / 27 εκ. δολ.


Διαβάστε ακόμη: