Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Οι ταινίες αγωνίζονται να φτάσουν στο τέρμα, στη συναρπαστική τους διαδρομή προς τα Οσκαρ, το 2013 κοντεύει να πει αντίο, δίνοντας υλικό για λίστες απολογισμού και το σινεμά αποχαιρετά δυο ηθοποιούς που ομόρφυναν για πάντα το πρόσωπό του.

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Η εβδομάδα που πέρασε άφησε το κλασικό σινεμά φτωχότερο: αποχαιρετήσαμε τον Πίτερ Ο’Τουλ έναν από τους πιο ευγενείς ηθοποιούς που γνώρισε ο κινηματογράφος, τον άνθρωπο που όλοι θα θυμούνται για πάντα ως αξεπέραστο «Λόρενς της Αραβίας». Κι είπαμε αντίο στην Τζόαν Φοντέιν, την κλασική πρωταγωνίστρια του Αλφρεντ Χίτσκοκ, που έφυγε, πλήρης ημερών, στα 96 της. Δυο ηθοποιούς – μύθους, που είδαν τα ονόματά τους να φτιάχνουν τα βιβλία της ιστορίας του σινεμά και με τις ξεχωριστές τους προσωπικότητες φρόντισαν ώστε ο κινηματογράφος να στέκεται, πάντα, λίγο πιο ψηλά από την πραγματικότητα.

nympho

Επειδή το «Nymph()maniac» όχι μόνο δε μας έχει κουράσει, αλλά περιμένουμε με ανυπομονησία το κάθε νέο στοιχείο στο προωθητικό ψηφιδωτό που στήνει ο Λαρς φον Τρίερ, σιγοτραγουδήσαμε μαζί με τη Σαρλότ Γκενσμπούργκ το «Hey Joe» που ακούγεται στο soundtrack της ταινίας. Εναλλάξ, ταξιδέψαμε με Χούλιο Ιγκλέσιας, όπως τον διασκευάζει ο Αντώνης Παρασκευάς, σε επιμέλεια των Felizol & The Boy, λίγο πριν τη μυστηριώδη εξαφάνισή του.

psari

Καμαρώσαμε τις νέες επιτυχίες των ελληνικών ταινιών: το «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη επιλέχθηκε για το Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου κι ο σκηνοθέτης, με όλη την ομάδα των ηθοποιών του, μάς αποκάλυψε περισσότερα στοιχεία για την ταινία του. Το «Park» της Σοφίας Εξάρχου θα συμμετάσχει στο Screenwriters Lab του Φεστιβάλ του Σάντανς, ενώ η νέα ταινία του Μπάμπη Μακρίδη, σε σενάριο Ευθύμη Φιλίππου και με τίτλο «Οίκτος», θα συμμετάσχει στη CineMart του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ.

wolf

Ξαναήρθαμε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Σίζαρ, στο πρώτο τρέιλερ του «Dawn of the Planet of the Apes», νιώσαμε την αγωνία του πιανίστα στις πρώτες σκηνές του «The Grand Piano» του Εουχένιο Μίρα με τον Ελάιτζα Γουντ, αποστηθίσαμε το viral video απ’ το οποίο ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, για το γύρισμα του «Wolf of Wall Street», έμαθε πώς να μοιάζει λιάρδα , ξετρελαθήκαμε μ’ ένα ακόμα τρέιλερ του «The Grand Budapest Hotel» του Γουες Αντερσον κι αγριευτήκαμε με τις πρώτες εικόνες από το «Transcendence» του Γουόλι Φίστερ με τον Τζόνι Ντεπ και τον Μόργκαν Φρίμαν.

oscars

Συνεχίσαμε να παρακολουθούμε τη διαδρομή προς τα Οσκαρ του 2014, μελετώντας τα 75 τραγούδια που διεκδικούν μια θέση στην οσκαρική 5άδα, αλλά και τις 9 ταινίες στο shortlist για το Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.

sex

Και, φυσικά, συνεχίσαμε να μετράμε αντίστροφα τις μέρες ως τα Χριστούγεννα, με το Advent Calendar του Flix και να κάνουμε τον απολογισμό με τα καλύτερα και τα χειρότερα της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής χρονιάς, στο αφιέρωμα – έπος, Best of 2013!