Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Αυτή η εβδομάδα άνηκε στον Γούντι Αλεν, χωρίς ο ίδιος να το επιδιώξει. Κι αν δεν ήταν η αποστολή του Flix στο εξωτικό φεστιβάλ του Ρέκιαβικ, ο Γούντι θα μονοπωλούσε τις εντυπώσεις. Χωρίς να το επιδιώξει.

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Εχουν περάσει είκοσι χρόνια από τότε που ο Γούντι Αλεν σκανδάλισε τον κόσμο. Δεκαπέντε, από τη στιγμή που επισημοποίησε το δεσμό του με την Σουν-Γι Πρεβίν, υιοθετημένη κόρη της πρώην συντρόφου του, Μία Φάροου. Kι όμως: η Φάροου μοιάζει να έχει ακόμα άσσους εκδίκησης στο μανίκι της. Για αυτό και η πρώτη είδηση της εβδομάδας, ανήκει δικαιωματικά σ' αυτό το μυστηριώδη γάμο, με τα δύο ξεχωριστά σπίτια στην μία και στην άλλη άκρη του Σέντραλ Παρκ και τα 14 βιολογικά και υιοθετημένα παιδιά.

Δύο δεκαετίες μετά από το μεγάλο σκάνδαλο λοιπόν, η Μία Φάροου μιλάει και πάλι στο Vanity Fair (τεύχος Νοεμβρίου) αποκαλύπτοντας όχι μόνο ότι τα παιδιά της δε θέλουν ούτε να ξέρουν τον Γούντι Αλεν, τον οποίο θεωρούν τέρας, αλλά κι ότι ο μοναδικός γιος τους, ο Ρόναν, «ίσως» να μην είναι γιος του Αλεν, αλλά... «του μεγάλου έρωτά της Φρανκ Σινάτρα».

2

Ταυτόχρονα το Flix συναντά έναν από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του Γούντι, ο οποίος φυσικά δεκάρα δε δίνει για τα κουτσομπολιά και τα σκάνδαλα. Εχει παράσταση να δώσει και να αποκαλύψει ότι παρόλο που είναι μουσικός, το σινεμά είναι το μεγάλο του πάθος. Με αφορμή τις βραδιές «Live Music Nights – acoustic» στο Δαναό, ο Φοίβος Δεληβοριάς εξομολογείται στο Flix ότι «βλέπει τη σχέση του με τη μουσική ως παρηγοριά για το ότι δεν έγινε σκηνοθέτης».

1

Reykjavik film festival. Φεστιβάλ από άλλο (υπέροχο) πλανήτη. Ταξιδέψαμε στο Ρέκιαβικ και σας στείλαμε ειδήσεις, ανταποκρίσεις, αποκλειστικότητες και κυρίως... εξωτικές εικόνες από το πιο ιδιαίτερο φεστιβάλ του κόσμου.

Εκεί επιβεβαιώσαμε το Ελλάδα-Ισλανδία συμμαχία. Δύο χώρες που επιμένουν να κάνουν σινεμά σε μέρες κρίσης, έκατσαν στο τραπέζι για να συζητήσουν προβλήματα, αντιξοότητες και λύσεις. Δείτε την ελληνική αποστολή και όλα όσα συζήτησαν.

Στο τέλος του φεστιβάλ μάλιστα το ελληνικό σινεμά έφυγε βραβευμένο! Διάκριση για το «Miss Violence» στο φεστιβάλ του Ρέικιαβικ.

3

To πρώτο κινηματογραφικό φεστιβάλ εναλλακτικής χρηματοδότησης είναι Ε.Δ.Ω. To Flix και το Groopio.com παρουσιάζουν το πρώτο φεστιβάλ ενναλακτικής χρηματοδότησης (είμαστε ήδη σε αντίστροφη μέτρηση και παρουσίαση όλων των συμμετοχών που θα διαγωνιστούν στις 12 και 13 Οκτωβρίου), σε ένα διήμερο όπου την τιμητική του θα έχει το crowdfunding ως ο νέος θαυμαστός τρόπος για να κάνεις σινεμά.

7

Μιλήσαμε στις κυρίες του «September» (Πέννυ Παναγιωτοπούλου, Κάλλια Παπαδάκη, Κόρα Καρβούνη, Μαρία Σκουλά), αλλά και στο σκηνοθέτη της «Gloria» Σεμπαστιάν Λέλιο.

6

Είδαμε το τελευταίο επεισόδιο του «Breaking Bad» κι αυτό μας έδωσε την αφορμή να θυμηθούμε τα 10 καλύτερα τηλεοπτικά φινάλε! Αλήθεια, ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο;

5

Μάθαμε και τις 67 συμμετοχές στην κούρσα για το Οσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας. Πληροφορηθήκαμε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είναι σινεφίλ και... ευλογεί ταινίες, ότι δεν είναι (κυριολεκτικά) ποτέ αργά για να πάρει ένα Οσκαρ ο Τζέιμς Γκαντολφίνι κι ότι ο Ντέιβιντ Φίντσερ βρήκε την επόμενη έμπνευσή του στο σκοτεινό graphic novel «Black Hole»!

7

Τέλος, η εβδομάδα έκλεισε με τον Κουέντιν Ταραντίνο να ψηφίζει τη δεκάδα του με τις αγαπημένες ταινίες του 2013, από όπου, και πάλι, δεν λείπει ο Γούντι Αλεν. Η βδομάδα μας έκανε έναν πλήρη κύκλο. Είμαστε έτοιμοι για τα επόμενα.