Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Ο Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν, ο Γούντι Αλεν και η Berlinale είναι τα θέματα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον την εβδομάδα που τελειώνει, αφήνοντας χώρο για λίγες ακόμα, θαυμαστές κινηματογραφικές ειδήσεις.

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Τo Flix και ολόκληρος ο κινηματογραφικός κόσμος έχει μετακομίσει στο Βερολίνο για το 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη γερμανική πόλη που φόρεσε καλό καιρό για να μάς φιλοξενήσει. Πρεμιέρα με το «Grand Budapest Hotel», μια βόλτα για τους συντελεστές του «American Hustle» και του «The Monuments Men», η πρώτη ευρωπαϊκή πρεμιέρα του «Να Κάθεσαι και να Κοιτάς» του Γιώργου Σερβετά, εν αναμονή και των υπόλοιπων ελληνικών συμμετοχών, η αποκάλυψη του βρετανικού «’71», η διαμαρτυρία για την ομοφοβική ρωσική νομοθεσία με αφορμή τους χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι… Διαβάστε, δείτε, απολαύστε, εκπλαγείτε, ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν κάθε μέρα, κάθε ώρα στην Berlinale 2014, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

hoff

Ο θάνατος του Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν, ενός από τους ικανότερους, ατμοσφαιρικότερους, πιο θαρραλέους ηθοποιούς του σινεμά της εποχής μας, ξάφνιασε και γέμισε θλίψη και συζητήσεις την εβδομάδα που πέρασε. Διαβάστε την είδηση του ξαφνικού θανάτου του, τις αντιδράσεις των συνεργατών και των φίλων του και θυμηθείτε κάποιες από τις καλύτερες στιγμές του στην οθόνη, εν είδει αποχαιρετισμού.

super

Χαζέψαμε όλα τα πανάκριβα διαφημιστικά σποτς που τα studios κονταροχτυπήθηκαν μεταξύ τους για να εξασφαλίσουν ότι θα προβληθούν στη διάρκεια του αμερικανικού Super Bowl. Από τον Μπομπ Ντίλαν ως την (περίπου) Σκάρλετ Τζοχάνσεν κι από τον Μπρους Γουίλις μέχρι τους «Transformers», τα εμπορικότερα κεφάλαια του Χόλιγουντ συγκεντρώθηκαν σε μια οθόνη. Ή μάλλον, σε εκατομμύρια οθόνες στην Αμερική και τον κόσμο! Δείτε εδώ συγκεντρωμένη τη συγκομιδή από τις διαφημίσεις του φετινού Super Bowl.

lob

Εντυπωσιαστήκαμε με τα νέα για το «Lobster», την επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου που θα γυριστεί την ερχόμενη άνοιξη. Εκτός από τη Λεά Σεϊντού και τον Μπεν Γουίσο, στο καστ της πρώτης αγγλόφωνης ταινίας του σκηνοθέτη προστίθενται δύο μεγάλης εμβέλειας ονόματα, η Ρέιτσελ Βάις και ο Κόλιν Φάρελ. Διαβάστε περισσότερα για το «Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου εδώ.

psari

Είδαμε το τρέιλερ της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη, «Το Μικρό Ψάρι», λίγο πριν το φιλμ κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου. Τι μάθαμε; Οτι «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, βλάκα!» Δείτε και σεις το τρέιλερ για το «Μικρό Ψάρι» εδώ.

gavra

Μιλήσαμε με τον Αλεξάντρ Γαβρά, υποψήγιο για Οσκαρ για την παραγωγή του μικρού μήκους «Avant que de tout Perdre» του Ξαβιέ Λεγκράντ. Διαβάστε τι είπε στο Flix για τη σημασία της διάκρισης, τον πατέρα του Κώστα Γαβρά και την πολύτιμη ελληνική καταγωγή του.

woody

Και, φυσικά, βυθιστήκαμε στον απογοητευτικά κίτρινο πόλεμο ανάμεσα στη Μία Φάροου και τον Γούντι Αλεν, διαβάσαμε για το τι φέρεται να έγινε, πότε, πώς, πού, από την κάθε πλευρά, ακόμα και από του ίδιου του Γούντι που δημοσίευσε στους New York Times την απάντησή του που, όχι, δε σήμανε το τέλος της υπόθεσης, παρότι η υπόθεση σήμανε, σίγουρα, το τέλος της αξιοπρέπειες δυο συμβόλων του σινεμά. Παρακολουθήστε συνοπτικά την εξέλιξη της «υπόθεσης Γούντι Αλεν» εδώ.