Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Από το Φεστιβάλ του Λοκάρνο και το «A Blast» του Σύλλα Τζουμέρκα στο «Silence» του Μάρτιν Σκορσέζε και την Αντζελίνα Τζολί που θα σκηνοθετήσει τον Μπραντ Πιτ, η εβδομάδα που πέρασε ήταν καλλιτεχνικά πιπεράτη!

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Αυτήν την εβδομάδα – και δεν είναι η πρώτη – βρεθήκαμε στο ραντεβού της θεωρίας με την πράξη. Την ίδια ώρα που οι ενεργοί Ελληνες επαγγελματίες του κινηματογράφου έκαναν νέα έκκληση στο Υπουργείο Πολιτισμού για τις εξελίξεις στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (διαβάστε περισσότερα), δυο ελληνικές ταινίες κέρδισαν άξια τη θέση τους σ’ ένα από τα a-list κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου. Το «A Blast» του Σύλλα Τζουμέρκα, με πρωταγωνίστρια την Αγγελική Παπούλια, θα συμμετάσχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 67ου Φεστιβάλ του Λοκάρνο, κάνοντας εκεί την παγκόσμια πρεμιέρα του (διαβάστε περισσότερα για το «A Blast» του Σύλλα Τζουμέρκα εδώ). Στο ίδιο Φεστιβάλ, στο Διαγωνιστικό Τμήμα Pardi di Domani, θα κάνει πρεμιέρα και η μικρού μήκους «ΙΙ» του Ευθύμη Kosemund Σανίδη (διαβάστε περισσότερα εδώ). Κι εμείς, ενώ παρακολουθούμε όσα συμβαίνουν στο ελληνικό σινεμά θεσμικά, φτιάχνουμε και μια βαλίτσα για να γιορτάσουμε την ουσία του στο Λοκάρνο!

marty

Σπάσαμε μια σαμπάνια στην πλώρη του «Silence»: Η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, υπαρξιακό θρησκευτικό δράμα από εκείνα που του ταιριάζουν γάντι, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Σουσάκου Εντο, μπήκε επιτέλους σε φάση παραγωγής, με ημερομηνία εξόδου τον Νοέμβριο 2015, μετά από μια ταραγμένη πορεία προετοιμασίας. Διαβάστε περισσότερα για το «Silence» του Μάρτιν Σκορσέζε εδώ. Σπάσαμε κι άλλη μία μαθαίνοντας ότι ο Αλέξανδρος Αβρανάς, μετά το «Miss Violence» έχει σχεδόν έτοιμο το νέο του σενάριο που ελπίζει να γυριστεί το ερχόμενο καλοκαίρι, «μια ταινία για τις ηθικές αξίες» όπως δήλωσε στο Screen. Διαβάστε περισσότερα στοιχεία για το επόμενο φιλμ του Αλέξανδρου Αβρανά εδώ.

howto

Διαβάσαμε το «How to Talk to Girls at Parties», γιατί μάθαμε ότι σ’ αυτό το διήγημα του Νιλ Γκέιμαν θα βασιστεί η επόμενη, πέντε χρόνια μετά το «Rabbit Hole», ταινία του Τζον Κάμερον Μίτσελ! Διαβάστε περισσότερα για την ταινία, αλλά κι ολόκληρο το «How to Talk to Girls at Parties» εδώ.

rio

Είδαμε το πρώτο τρέιλερ για την 8η σεζόν του «Doctor Who» που, αν δεν είναι παραπλανητικό, υπόσχεται ότι φέτος θ’ ανακαλύψουμε τη σκοτεινή πλευρά ενός ήρωα που περίμενε χρόνια για να την αφήσει ελεύθερη... ανάμεσά μας! Δείτε το τρέιλερ του «Doctor Who» και διαβάστε περισσότερα εδώ. Ταξιδέψαμε στο Ρίο, έστω μετά το τέλος του Μουντιάλ, με το πρώτο trailer για το omnibus «Rio, I Love You», 10 ταινίες μικρού μήκους - ερωτικά γράμματα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο που υπογράφουν οι Φερνάντο Μειρέλες, Κάρλος Σαλντάνα, Χοσέ Παντίγια, Τζον Τορτούρο, Ιμ Σανγκ-σου, Στέφαν Ελιοτ, Πάολο Σορεντίνο, Γκιγιέρμο Αριάγκα, Αντρούτσα Γουάντιγκντον και Ναντίν Λαμπακί. Βρεθήκαμε σε δίλημμα με το πρώτο τρέιλερ του τηλεοπτικού «12 Πίθηκοι» που καταλήγουμε να περιμένουμε μ’ ανυπομονησία: «are you from the future», ή κάποια πράγματα είναι καλύτερο να μένουν στο παρελθόν;

beatles

Χαρήκαμε που ο Ρον Χάουαρντ θα κάνει το όνειρο της ζωής του πραγματικότητα, γιατί θα καρπωθούμε κι εμείς! «Από τη στιγμή που είδα τους Beatles στο σόου του Εντ Σάλιβαν, το μόνο που ήθελα να κουρέψω τα μαλλιά μου όπως αυτοί. Οι γονείς μου είπαν όχι, αλλά τελικά ενέδωσαν και μου το έκαναν δώρο για τα γενέθλια των 10 μου χρόνων.» Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Ρον Χάουαρντ ετοιμάζει μια ταινία – έπος, ένα ντοκιμαντέρ που θα αφηγείται τη μεγάλη ιστορία των Beatles, από το ξεκίνημά τους μέχρι και την τελευταία συναυλία τους στο Σαν Φρανσίσκο. Διαβάστε εδώ όλες τις πληροφορίες που έχουμε προς το παρόν.

branjelina

Χαμογελάσαμε επιβεβαιώνοντας ότι είναι ένα ζευγάρι με μεγαλειώδη αίσθηση της ισορροπίας. Ο Μπραντ Πιτ κι η Αντζελίνα Τζολί θα συμπρωταγωνιστήσουν ξανά σε ταινία, 10 χρόνια μετά το «Mr. & Mrs Smith» που τους έφερε… καθοριστικά κοντά! Το φιλμ θα λέγεται «By the Sea» και η Τζολί θα είναι more than a pretty face: θα σκηνοθετήσει κιόλας! Διαβάστε περισσότερα εδώ.

cinemax

Σε συνεργασία με τα θερινά της Cinemax, συνεχίζουμε να σάς κερνάμε ονειρεμένες καλοκαιρινές κινηματογραφικές βραδιές στην Αθήνα και τα περίχωρα Αττικής! Διαβάστε εδώ πώς μπορείτε να κερδίσετε προσκλήσεις γι’ αυτήν τη Δευτέρα.