Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Την εβδομάδα που μας πέρασε το Flix βρέθηκε ταυτόχρονα στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και στο 15ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, αποδεικνύοντας πως ο καλύτερος τρόπος για να μπει η Ανοιξη είναι σε μια κινηματογραφική αίθουσα.

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Η εβδομάδα που ξεκίνησε στις 17 Μαρτίου βρήκε το Flix στη Θεσσαλονίκη να παρακολουθεί τις προβολές του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, κάτω από έναν καυτό ήλιο και με το λιμάνι της πόλης κέντρο μιας σκληρής, αποκαλύπτικής και αναζωογονητικής πραγματικότητας μέσα και έξω από τις αίθουσες του Φεστιβάλ. Συγκεντρώνοντας και πάλι το κοινό του, το Φεστιβάλ γέμισε τις αίθουσες του, προκάλεσε συζητήσεις, και έφερε το κοινό αντιμέτωπο με την «αλήθεια» ενός πλανήτη που φλέγεται.

Διαβάστε εδώ όλα όσα είδαμε, αγαπήσαμε, μισήμαμε και συζητήσαμε κατά τη διάρκεια του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

2

Την ίδια στιγμή στην Αθήνα ξεκινούσε και επίσημα το 15ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, η γιορτή του γαλλόφωνου σινεμά με σειρά προβολών από πρεμιερες ταινιών που θα δούμε σύντομα στις ελληνικές αίθουσες, ταινίες σε πρώτη προβολή και συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους, όπως την ανάδοχο του Φεστιβάλ και θρύλο του γαλλικού σινεμά, Ναταλί Μπάιγ.

Διαβάστε τα πάντα για το πρόγραμμα και τις προβολές του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Αυτήν την εβδομάδα μάθαμε επίσης τα εξής:

2

  • Ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος ετοιμάζεται για τα γυρίσματα της τρίτης μεγάλου μήκους ταινίας του με τίτλο «Suntan» που θα τον βρει εν μέσω του καυτού ελληνικού καλοκαιριού στην Αντίπαρο, με πρωταγωνιστή τον Μάκη Παπαδημητρίου και φόντο μια ηλιοκαμμένη ιστορία ενηλικίωσης. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου.

  • Το να παίρνεις συνέντευξη από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ μοιάζει με μια περιπετειώδη παρτίδα σκάκι. Ακούσαμε τη συνέντευξη που έδωσε το 1966 στο «New Yorker» με τίτλο How About a Little Game?», όπου μιλάει για τα χρόνια του στο σχολείο μέχρι την απειλή ενός πυρηνικού πολέμου με τον ενθουσιασμό ενός παιδιού και τη σοφία ενός μεγάλου καλλιτέχνη. Διαβάστε περισσότερα και ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

2

2

2