Buzz

Best of 2016: Το ΝΜΕ ψηφίζει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς

στα 10

Το βρετανικό μουσικό περιοδικό (ναι, υπάρχει ακόμη) ψηφίζει κάπως εξαναγκαστικά τις καλύτερες ταινίες του 2016.

Best of 2016: Το ΝΜΕ ψηφίζει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς

Με επιλογές που κυμαίνονται από το mainstream στο μουσικό mainstream, μια - δυο εκπλήξεις και ένα νούμερο ένα που υπερβάλλει, το ΝΜΕ βάζει το δικό του - με έμφαση στο soundtrack - λιθαράκι στις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς.

Διαβάστε ακόμη: Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2016 για το (εκλεκτικό) Cahiers du Cinema

Weiner 607

20. Weiner των Τζος Κρίγκμαν και Ελίζ Στάινμπεργκ / Είναι μια συναρπαστική, θλιβερή, σκοτεινά αστεία παραβολή για έναν άνθρωπο που επέτρεψε στην προφανέστατα κοφτερή του πολιτική ευφυία να σιγασθεί από τα ηλίθια γεννητικά του όργανα.

Captain America: Civil War 607

19. Captain America: Civil War των Τζο και Αντονι Ρούσο / Ηταν ένα αδύναμο καλοκαίρι για τα blockbusters, αλλά αυτό θα ήταν μέσα στα καλύτερα της κάθε χρονιάς.

Sausage Party SXSW 607 4

**18. Sausage Party των Κόνραν Βέρνον, Γκρεγκ Τίρναν / Κοιτώντας το κάτω από το πρίσμα της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ, μάλλον το πιο πολιτικό φιλμ του 2016.

Jungle Book 607

17. The Jungle Book του Τζον Φαβρό / Η ικανότητα του να μετατρέψεις το παραμύθι του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ σε ένα λιγότερο χαριτωμένο μιούζικαλ και σε μια περισσότερο αιμοσταγή, ταχύτατη περιπέτεια.

I, Daniel Blake 607

16. I, Daniel Blake του Κεν Λόουτς / Είναι μια ταινία διαμαρτυρίας και μια από τις πολύ δυνατές.

green room 607

15. Green Room του Τζέρεμι Σολνιέ / Ενα άριστο καστ με ηγέτη τον Αντόν Γιέλτσιν - μέσα από έναν ανατριχιαστικό εφιάλτη.

The Witch 607

14. The Witch του Ρόμπερτ Εγκερς / Σε αυτό το δάσος παραμονεύει κάτι διαβολικό.

Wiener Dog 607

13. Wiener-Dog του Τοντ Σόλονς / Η καλύτερη ταινία του Τοντ Σόλονζ εδώ και καιρό.

Spotlight 607

12. Spotlight του Τομ ΜακΚάρθι / Το θέμα του είναι πολύ σκοτεινό, αλλά με το να δείξει ότι πάντοτε υπάρχουν άνθρωποι που θα ρίξουν φως στη σκοτεινιά, ήταν μια ταινία με ισχυρή αίσθηση ελπίδας.

10 Cloverfield Lane 607

11. 10 Cloverfield Lane του Νταν Τράχτενμπεργκ / H επίμονη ένταση αυτού του φροντισμένου, ενοχλητικού θρίλερ είναι τέτοια που ίσως μετά να χρειαστείς φάρμακα ή θεραπεία.

room 607

10. Room του Λένι Εϊμπραμσον / Λειτουργεί εντυπωσιακά αποτελεσματικά και σαν δράμα - θρίλερ για αυτούς του δύο ανθρώπους που προσπαθούν να το σκάσουν και σαν σχεδόν μια ταινία φαντασίας του τι είναι για ένα μικρό παιδί να ανακαλύπτει ένα κόσμο πέρα από αυτόν που πίστευε ότι ήταν αληθινός.

One More Time With Feeling 607 1

9. One More Time With Feeling του Αντριου Ντόμινικ / Σε συντρίβει αλλά είναι αναγκαίο.

My Scientology Movie 607

8. My Scientology Movie του Λούις Θερού / Ενας εκκεντρικός Βρετανός προσπαθεί να εισβάλλει σε μια σκιώδη αίρεση του Λος Αντζελες και αποτυγχάνει - αλλά με ένα αστείο τρόπο.

Midnight Special 607

7. Midnight Special του Τζεφ Νίκολς / Μια αργή, σχεδόν ατμόσφαιρα διαλογισμού και πολλές παράξενες ιδέες που σε σπρώχνουν γλυκά πιο μέσα παρά από το να πετάγονται στο πρόσωπό σου σε μορφή λέιζερ και διαστημοπλοίων.

Hunt for the Wilderpeople 607

6. Hunt for the Wilderpeople του Τάικα Γουατίτι / Αν το 2016 σας έχει ρίξει, δείτε αυτό και θα νιώσετε, έστω και για λίγο, κάπως καλύτερα.

American Honey 607

5. American Honey της Αντρεα Αρνολντ / Το πορτρέτο ενός κοριτσιού και μιας χώρας που είναι μπερδεμένα για το που έχουν βρεθεί και αναζητούν μια κατεύθυνση.

Nice Guys 607 1

4. The Nice Guys του Σέιν Μπλακ / Ο λόγος για να το δεις είναι οι υπέροχοι κοφτοί διάλογοι του Σέιν Μπλακ και μια σωματική ερμηνεία από τον Ράιαν Γκόσλινγκ που επιβεβαιώνει γιατί είναι το αγαπημένο αγόρι του ιντερνετ.

Everybody Wants Some 607 2

3. Everybody Wants Some!! του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ / Το soundtrack σκοτώνει.

Deadpool 607

2. Deadpool του Τιμ Μίλερ / Μια πανέξυπνα ηλίθια επίθεση καλοστημένης δράσης και πρωτοκλασάτων αστείων για τον... Εκανε περισσότερα από 750 εκατομμύρια δολάρια.

Supersonic 607

1. Supersonic του Ματ Γουάιτκρος / Από το Μάντσεστερ στο Νέμπγουορθ μέσω σπουδαίων τραγουδιών, πολλών γραναζιών, εκατομμύριων ποτηριών μπίρας και κάτι ψιλών από αδερφική αγάπη.

Περισσότερες λίστες με χειρότερα και καλύτερα της χρονιάς