Buzz

Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2015 από το MTV

στα 10

Το MTV παραδίδει τη δική του λίστα με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, χτυπώντας το νεανικό target group του κάτω από τη μέση.

Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2015 από το MTV

Με τα εφηβικά σιγουράκια της χρονιάς να πρωτοστατούν στη λίστα του με τις καλύτερες ταινίες του 2015, το MTV κάνει αντίστροφη μέτρηση σε box-office χιτς και εναλλακτικές προτάσεις για το σινεμά του σήμερα, τοποθετώντας το απόλυτο φαβορί στο νούμερο 1.

Μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2015: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

Sicario MTV


10. Sicario του Ντενί Βιλνέβ / Η πιο τρομακτική ταινία της χρονιάς δεν ήταν μια ταινία τρόμου. Είναι το «Sicario», όπου ο μπαμπούλας δεν είναι γοτθικά φαντάσματα ή serial killers, αλλά τα καρτέλ των ναρκωτικών στο Μεξικό.

Jurassic World MTV


9. Jurassic World του Κόλιν Τρεβορόου / Κατάφερε να αναζωογονήσει τη σειρά και να προσθέσει και ένα κοινωνικό σχόλιο για την ανάγκη μας να είμαστε ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ και ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ, ακόμη και εις βάρος της ποιότητας.

Tangerine MTV


8. Tangerine του Σον Μπέικερ / O θρίαμβος του «Tangerine»... είναι ότι καταφέρνει να είναι αστείο και γεμάτο καρδιά την ίδια στιγμή. Νοιάζεται για τους χαρακτήρες του και τους επιτρέπει να αυτοπαρωδούνται - χωρίς ποτέ να γίνεται παρωδία.

Amy MTV


7. Amy του Ασίφ Καπάντια / Είναι το είδος ταινίας που διαρκεί ακόμη και μετά τους τίτλους τέλους.

Inside Out MTV


6. Inside Out του Πιτ Ντόκτερ / Το γοητευτικά εκκεντρικό «Inside Out» στέκεται ως μια από τις καλύτερες ταινίες της Pixar, όχι μόνο εξαιτίας της συγκινητικής ιστορίας του - για τα παιδιά και τους γονείς τους - για τη σημασία της θλι΄ψης, αλλά και για τον πρωτοπόρο κόσμο που χτίζει μέσα στο μυαλό της 11χρονης Ράιλι.

Creed MTV


5. Creed του Ράιαν Κούγκλερ / H σχέση του Creed με τον εβδομηντάρη Ρόκι - σε αυτό που είναι μάλλον η καλύτερη ερμηνεία του Σιλβέστερ Σταλόνε - είναι ένας από τους πιο συγκινητικούς δεσμούς μέντορα - μαθητή μέχρι σήμερα.

Mad Max Fury Road MTV


4. Mad Max: Fury Road του Τζορτζ Μίλερ / Οταν μια ταινία στρέφει το βλέμμα της στο πώς μπορείς να δεις τις γυναίκες σε ένα φανταστικό μεταποκαλυπτικό βίαιο κόσμο, είναι ασφαλές να πεις πως μάλλον κάτι κάνει σωστά.

Dope MTV


3. Dope του Ρικ Φαμουγίγια / Αυτό το παραμύθι για τον μαύρο έφηβο σπασίκλα που έχει εμμονή με το χιπ-χοπ των 90s και τα anime είναι περισσότερο ένα ερωτικό γράμμα σε όλους τους απόκληρους όπου και να βρίσκονται.

Straight Outta Compton MTV


2. Straight Outta Compton του Φ. Γκάρι Γκρέι / Οπως κάθε μουσική βιογραφία, το «Compton» έχει να καλύψει πολλά μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά το κάνει με τόσο συναρπαστικό τρόπο που θα μπορούσε να διαρκεί έντεκα ώρες και πάλι να μην ήταν αρκετό.

Furious 7 MTV


1. Furious 7 του Τζέιμς Γουάν / Δεν ήταν μόνο η δράση που έκανε το «Furious 7» ξεχωριστό. Ηταν η αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο σινεμά μαζί με το κοινό καθώς βίωνε όλες αυτές τις ανατριχίλες για πρώτη (ή δεύτερη ή τρίτη) φορά. Και φυσικά, το να κλαις μαζί τους καθώς είπαμε αντίο στον Μπράιαν Ο' Κόνερ του Πολ Γουόκερ που έκανε αυτήν την ταινία της σειράς να μεταλλαχθεί σε κάτι ολοκληρωτικά διαφορετικό.

Περισσότερα best of:

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2015: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!