Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Από το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα μέχρι το «Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» του Ντέιβιντ Φίντσερ και ένα ταξίδι στη Σύρο των κινουμένων σχεδίων, o Οκτώβριος μπήκε με πολλές υποσχέσεις και τη διαβεβαίωση πως ό,τι και να γίνει, μερικά πράγματα θα μένουν σταθερά.

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε
Ο Κώστας Νικούλι και ο Νίκος Γκέλια στο «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα

Βγήκε στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα, μετά από τα ταξίδια του στον κόσμο που ξεκίνησαν τον περασμένο Μάιο με τη συμμετοχή του στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του 67ου Φεστιβάλ Καννών, συνεχίστηκαν με την έξοδό του στις γαλλικές και ιταλικές αίθουσες, το πέρασμά του από τα Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, του Τορόντο και του Ρέικιαβικ, την ελληνική πρεμιέρα του στο πλαίσιο του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, σε μια διαδρομή που κρύβει ακόμη περισσότερες στάσεις σε διεθνή Φεστιβάλ και αίθουσες ανά τον πλανήτη.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα

2

Το Flix μίλησε με τον δημιουργό του «Xenia», Πάνο Χ. Κούτρα προσπαθώντας να βρει τις γραμμές που ενώνουν το έργο του και τις εμμονές του - από την «Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά», την «Αληθινή Ζωή», τη «Στρέλλα» και τώρα το «Xenia», σε μια εκ βαθέων on camera συζήτηση για το queer cinema, την αγάπη, το Υπουργείο Πολιτισμού, την ξενοφοβία και το μεγάλο ταξίδι κάθε ταινίας που δεν είναι ποτέ προφανές πως θα τελειώσει με happy end.

Δείτε εδώ τη βιντεοσυνέντευξη του Πάνου Χ. Κούτρα

2

Βγήκε στις αίθουσες και το «Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» του Ντέιβιντ Φίντσερ, για να επιβεβαιώσει πως κάθε επιστροφή του δημιουργού του «Fight Club» και του «Se7en» είναι ένα γεγονός - εδώ στη μορφή μιας σαρδόνιας, πικρής και απολαυστικά διασκεδαστικής ταινίας για το γάμο και όλα όσα λέγεται πως θα οδηγήσουν τον Φίντσερ στα Οσκαρ, αυτή τη φορά με αρκετές πιθανότητες να πάρει το βραβείο ακριβώς τη στιγμή που το δικαιούται.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Κορίτσι που Εξαφανίστηκε»

2

Την Πέμπτη ξεκίνησε και το animasyros 7.0, το ετήσιο ραντεβού με τον κόσμο του animation στην Ερμούπολη της Σύρου. Από την πρεμιέρα του «The Boxtrolls» της Laica μέχρι το εργαστήριο του Μαρκ Σαπίρο για το stop motion και το open air θέατρο με τις ανοιχτές για όλους προβολές, το Flix δηλώνει ακόμη μια φορά γοητευμένο από το Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων που ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 5 Οκτωβρίου και μεταδίδει όλη την animated, πολύχρωμη, ευφάνταστη ατμόσφαιρα - μέσα κι έξω από τις αίθουσες.

Διαβάστε αναλυτικά:

2

Ο Ντέιβιντ Λιντς συνεχίζει να προκαλεί την αγωνία μας για έναν τρίτο κύκλο του «Twin Peaks», ακριβώς 25 χρόνια μετά την πρεμιέρα της σπουδαίας σειράς που τον καθιέρωσε. Ενα tweet και μερικές σκόρπιες φήμες δείχνουν πως βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλες αποκαλύψεις ή απλά σε ακόμη ένα κόλπο που «μαγειρεύεται» στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του μυαλού του.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον τρίτο κύκλο του «Twin Peaks»

2

Αυτήν την εβδομάδα είδαμε και το πρώτο τρέιλερ του «Inherent Vice» του Πολ Τόμας Αντερσον. Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τόμας Πίντσον, ανακαλύψαμε πως είναι κωμωδία και η πρώτη προβολή του στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε πως πρόκειται για μια από τις πιο «τρελές» ταινίες της χρονιάς. Δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο...

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Inherent Vice» του Πολ Τόμας Αντερσον

2

Είδαμε όμως και άλλα νέα τρέιλερ, όπως αυτό του «Inside Out» της Pixar, του «Black Sea» με τον Τζουντ Λο να ψάχνει το χρυσάφι του Χίτλερ, του «The Water Diviner» που σκηνοθετεί και στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Ράσελ Κρόου, του «American Sniper» του Κλιντ Ιστγουντ με τον Μπράντλεϊ Κούπερ να υποδύεται τον πιο φονικό πεζοναύτη που γνώρισε ποτέ ο αμερικανικός στρατός και ένα ακόμη τρέιλερ του «Interstellar» του Κρίστοφερ Νόλαν που μας φέρνει πιο κοντά στο τέλος (ή στην αρχή;) του κόσμου,

2

Ξεκινήσαμε τον μεγάλο μας διαγωνισμό σε συνεργασία με τον ΟΤΕ TV που θα διαρκέσει όλον τον Οκτώβριο και θα στείλει έναν τυχερό και τον/την συνοδό του στη Ρϊγα της Λετονίας στις 13 Δεκεμβρίου για να παρακολουθήσουν ζωντανά την τελετή απονομής των βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ για να ζήσετε από κοντά τη μεγαλύτερη βραδιά του ευρωπαϊκού σινεμά

2

Επίσης αυτήν την εβδομάδα: