Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Το Φεστιβάλ Βενετίας μονοπωλεί το ενδιάφερον της κινηματογραφικής εβδομάδας που ξεκίνησε με τη φετινή απονομή των βραβείων Emmy, κορυφώθηκε με το νέο για το μυστικό γάμο του Μπραντ Πιτ με την Αντζελίνα Τζολί και ολοκληρώνεται με την Κίρα Νάιτλι να ποζάρει τόπλες σε όλα τα sites, περιοδικά και social media του πλανήτη.

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε
Ο Μάικλ Κίτον ως «Birdman», ένα από τα πρόσωπα του 71ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

To 71o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας βρίσκεται στην πέμπτη του ημέρα καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές. Από την πρεμιέρα του με το «Birdman» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου μέχρι το double bill του Αλ Πατσίνο με το «The Humbling» του Μπάρι Λέβινσον και το «Manglehorn» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν μέχρι την απογοήτευση του «The Cut» του Φατίχ Ακίν και το μικρό θρίαμβο του «99 Homes» του Ραμίν Μπαχρανί, το αρχαιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ στον κόσμο μονοπωλεί το όποιο ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή στον πλανήτη σινεμά, λίγο πριν τα σκήπτρα παραλάβει το Φεστιβάλ του Τορόντο στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Το Flix βρίσκεται στο Φεστιβάλ Βενετίας και σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα, έξω και στο παρασκήνιο των σκοτεινών αιθουσών στο ειδικό τμήμα του site που ανανεώνεται συνεχώς, ενώ για πρώτη φορά φέτος συνεργάζεται ως επίσημος media partner με το Sala Web, το online σινεμά της Μόστρας και σας προσφέρει δωρεάν εισιτήρια για τις επιλεγμένες προβολές του που μπορείτε να παρακολουθήσετε από το σπίτι.

emmys2014_2

Η εβδομάδα όμως ξεκίνησε με την απονομή των 66ων βραβείων Emmy για τα φετινά «καλύτερα» στο αμερικανικό τηλεοπτικό τοπίο. Χωρίς εκπλήξεις, αλλά με τον αδιαμφισβήτητο θρίαμβο του «Breaking Bad» και το απόλυτο σνομπάρισμα σε HΒΟ και Netflix, όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη βραδιά και τη σημασία της για τον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση στις μέρες μας βρίσκεται εδώ. Μαζί και ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του Μπίλι Κρίσταλ στον Ρόμπιν Γουίλιαμς και η στατιστική που βγάζει το «Breaking Bad» θριαμβευτή στην ιστορία των βραβείων.

Jolie Pitt Wedding

Το πιο καυτό gossip της εβδομάδας, του μήνα, της χρονιάς, της δεκαετίας και πάει λέγοντας ήταν φυσικά ο μυστικός γάμος του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί, οι οποίοι μετά από εννιά χρόνια αστεφάνωτοι είπαν τους όρκους τους στη Γαλλία χωρίς να το μάθει κανείς. Μέχρι που το έμαθε και ξέσπασε πανικός. Διαβάστε κατατοπιστικό ρεπορτάζ για το γάμο τους, που δύσκολα θα βρείτε εκεί όπου συνήθως πέφτε το μάτι σας για τα νέα των σταρ του Χόλιγουντ.

Keira Knightley

Στο νήμα του κλεισίματος της εβδομάδας, η φωτογράφηση της Κίρα Νάιτλι στο Interview (τόπλες, παρακαλούμε) αποτελεί εδώ και αρκετές μέρες το πιο hot showbiz νέο απ' ακρη σ' άκρη στον πλανήτη. Στην πρώτη πραγματικά θαρραλέα και ειλικρινά ενδιαφέρουσα στιγμή της καριέρας της 29χρονης ηθοποιού που δεν μας έχει πείσει μέχρι σήμερα με το ταλέντο της αλλά να που ίσως όλα αρχίζουν να αλλάζουν.

boyhood2

Το Flix ωστόσο ζει στους ρυθμούς του «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, που έχοντας ήδη βάλει πλώρη για τα Οσκαρ και για να ανακηρυχθεί η καλύτερη ταινία της χρονιάς, θα είναι το κέντρο μιας πρεμίερας που περιμένουμε με ανυπομονησία. Προλαβαίνεται ακόμη να δηλώσετε συμμετοχή και να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις για να δείτε την ταινία που χρειάστηκε 12 χρόνια για να γυριστεί, αλλά απαιτεί από εσάς μόνο τρεις ώρες από τη ζωή σας για να την απολαύσετε. Και πιστέψτέ μας... Τρεις από τις ωραιότερες ώρες που ζήσατε ποτέ.

Richard Attenborough

Αυτήν την εβδομάδα: