Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Μετά την… κατάνυξη του Δεκαπενταύγουστου, η εβδομάδα ανέβασε θερμοκρασίας κι όχι μόνο κλιματολογικά!

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Αυτήν την εβδομάδα, εν μέσω καύσωνα και θάλασσας, είδαμε λαίμαργα, έστω στην κακή ποιότητα με την οποία «διέρρευσε» στο ίντερνετ, το πρώτο teaser του «The Hateful Eight» του Κουέντιν Ταραντίνο, εκείνο που προβάλλεται στην Αμερική… μόνο στις αίθουσες, πριν από το «Sin City 2: Α Dame to Kill For» των Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ και Φρανκ Μίλερ, το οποίο αποτελείται μόνο από αιματοβαμμένες κάρτες που απαριθμούν τους οκτώ ήρωες της ταινίας και περιλαμβάνουν και την ανακοίνωση πως θα γυριστεί σε «Glorious 70mm Super Cinemascope», ενισχύοντας τη λατρεία του Ταραντίνο του για την κινηματογραφική παράδοση. Τα γυρίσματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, ενώ για την ώρα ο Ταραντίνο ολοκληρώνει το καστ που κανείς δεν ξέρει αν θα παραμείνει ίδιο με τη ζωντανή ανάγνωση του σεναρίου τον Απρίλη που μας πέρασε ή αν τελικά θα περιλαμβάνει ονόματα όπως αυτό της Τζένιφερ Λόρενς που φημολογείται ότι θα είναι η μοναδική γυναίκα ανάμεσα στους οκτώ hateful... Δείτε και σεις το teaser του «The Hateful Eight» εδώ και διαβάστε περισσότερα για τις περιπέτειες της ταινίας.

weekvenice

Ξεκινήσαμε την προετοιμασία για το 71ο Φεστιβάλ Βενετίας και… κλείσαμε θέση στο Sala Web, του οποίου φέτος το Flix είναι επίσημος χορηγός επικοινωνίας! Οκτώ επιλεγμένες ταινίες από το παράλληλο πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Orizzonti», με ταινίες νέων δημιουργών απ' όλον τον κόσμο και τρεις ταινίες από το «Biennale College - Cinema», το εργαστήρι του Φεστιβάλ για την ανάπτυξη και την παραγωγή ταινιών χαμηλού προϋπολογισμού, θα προβληθούν σε ταυτόχρονο streaming με την πρεμιέρα τους στη Μόστρα. Μάθετε πώς μπορείτε να τις παρακολουθήσετε και σεις από το σπίτι.

weekemmy

Αναλύσαμε, μία-μία και με το πνεύμα και φλέγμα του Θοδωρή Δημητρόπουλου, τις βασικές κατηγορίες των υποψηφιοτήτων για τα Βραβεία ΕΜΜΥ που απονέμονται αυτήν τη Δευτέρα. Μελετήστε και σεις, ανατρέξτε στην τηλεοπτική σεζόν που πέρασε και στοιχηματίσετε στα φαβορί ή τα outsiders.

weekdardenne

Σιγομουρμουρίσαμε το «La nuit n'en fini plus» της Πετούλα Κλαρκ και θαυμάσαμε, για άλλη μια φορά, το απόκοσμο ταλέντο της Μαριόν Κοτιγιάρ, βλέποντας (ξανά) μια από τις ωραιότερες σκηνές του «Δυο Μέρες, Μια Νύχτα» των αδελφών Νταρντέν που κυκλοφόρησε online με αφορμή την έξοδο της ταινίας στη Μεγάλη Βρετανία. Πάρτε μια γλυκόπικρη γεύση από Μαριόν Κοτιγιάρ και «Deux Jours, Une Nuit» εδώ.

week drama

Συνεχίσαμε τη γνωριμία με τις ταινίες που θα συμμετάσχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 37ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Κάθε μέρα, το Flix παρουσιάζει έναν δημιουργό, τη δουλειά και τις σκέψεις του, κλέβοντας ματιές σε όσους θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα του ελληνικού σινεμά! Διαβάστε και δείτε περισσότερα για όλες τις ταινίες των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ.