Φεστιβάλ / Βραβεία

Ολες οι ταινίες που κέρδισαν ποτέ το Οσκαρ καλύτερης φωτογραφίας - Δείτε το βίντεο

στα 10

Δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από εντυπωσιακό.

Ολες οι ταινίες που κέρδισαν ποτέ το Οσκαρ καλύτερης φωτογραφίας - Δείτε το βίντεο
«Gravity»

Η διεύθυνση φωτογραφίας αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πιο οργανικά εργαλεία του κινηματογράφου, από καταβολής της 7ης τέχνης, επηρεάζοντας δραματικά το ύφος, την ατμόσφαιρα και την αισθητική κάθε ταινίας. Φανταστείτε, για παράδειγμα, τις ταινίες του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, χωρίς τη βιρτουζιτέ του Εμάνουελ Λουμπέσκι, τις δημουργίες του Γουόνγκ Καρ-Γουάι και του Ζανγκ Γιμού χωρίς την εντυπωσιακή παλέτα του Κρίστοφερ Ντόιλ, τα ασφυκτικά εσωτερικά του Ινγκμαρ Μπέργκμαν χωρίς τον Σβεν Νίκβιστ ή τις τόσο διαφορετικής υφής ασπρόμαυρες εικόνες στη «Λίστα του Σίντλερ» και του «The Artist». Και ο κατάλογος θα μπορούσε να συνεχίζει χωρίς τέλος...

Διαβάστε ακόμη: Οσκαρ 2017: Οι υποψηφιότητες

Με αφορμή την επερχόμενη απονομή των Οσκαρ, το βίντεο των Αντι Σνάιντερ και Τζόναθαν Μπρίτνελ του Burger Fiction συγκεντρώνει σε ένα άκρως εντυπωσιακό supercut επτάμισι λεπτών χαρακτηριστικές σκηνές από όλες τις ταινίες που απέσπασαν ποτέ το Οσκαρ καλύτερης φωτογραφίας, από το ξεκίνημα του θεσμού, το 1928, στην περίοδο όπου υπήρχαν ξεχωριστές κατηγορίες για ασπρόμαυρη και έγχρωμη φωτογραφία, μέχρι και σήμερα, ολοκληρώνοντας την εκθαμβωτική αυτή αναδρομή με τις πέντε ταινίες που βρίσκονται υποψήφιες για το βραβείο φέτος.

Πατήστε το play για να δείτε το βίντεο παρακάτω.

Η 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί ζωντανά στις 26 (προς ξημερώματα 27) Φεβρουαρίου από το COSMOTE CINEMA 1HD σε σχολιασμό Γιώργου Σατσίδη και Χριστίνας Μπίθα, και από το COSMOTE CINEMA 2HD χωρίς σχολιασμό. Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Διαβάστε και δείτε ακόμη