Buzz

O Μπερνάρντο Μπερτολούτσι απαντάει στο νέο σκάνδαλο γύρω από το «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι»

στα 10

Αυτή είναι η απάντηση του Μπεράνρντο Μπερτολούτσι στις κατηγορίες ότι υπήρξε ηθικός αυτουργός του «βιασμού» της Μαρία Σνάιντερ από τον Μάρλον Μπράντο στη διάσημη σκηνή με το βούτυρο στο «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι».

O Μπερνάρντο Μπερτολούτσι απαντάει στο νέο σκάνδαλο γύρω από το «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι»

«Πριν από πολλά χρόνια, στην Ταινιοθήκη της Γαλλίας κάποιος με ρώτησε λεπτομέρειες για τη διάσημη "σκηνή με το βούτυρο". Είπα συγκεκριμένα πράγματα αλλά μάλλον δεν ήμουν σαφής ότι αποφάσισα με τον Μάρλον Μπράντο να μην ενημερώσουμε τη Μαρία ότι θα χρησιμοποιούσαμε βούτυρο. Θέλαμε την αυθόρμητη αντίδρασή της σε αυτήν την ανορθόδοξη χρήση του βούτυρου. Εκεί βρίσκεται όλη η παρεξήγηση. Κάποιος σκέφτηκε και σκέφτεται ότι η Μαρία δεν είχε ενημερωθεί για τη βία που θα ασκούνταν πάνω της. Αυτό είναι ψευδές. Η Μαρία ήξερε τα πάντα γιατί είχε διαβάσει το σενάριο, όπου υπήρχε ακριβή περιγραφή όλων. Ο μόνος νεωτερισμός ήταν η ιδέα του βούτυρου».

Με ανακοίνωσή του, ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι ξεκαθαρίζει πως θα ήθελε: «Για τελευταία φορά, να ξεκαθαρίσει μια γελοία παρεξήγηση που συνεχίζει να παράγει δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με το "Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι".»

Last Tango in Paris 607

Είναι σαφές πως ο Μπερτολούτσι αναφέρεται στο θόρυβο που προκάλεσε μια παλιά του συνέντευξη στην οποία αποκάλυπτε πως η Μαρία Σνάιντερ όχι μόνο δεν γνώριζε τίποτα για τη χρήση του βούτυρου αλλά και για το... βιασμό από τον Μάρλον Μπράντο που προκάλεσε αηδία σε πολλές σύγχρονες σταρ του Χόλιγουντ.

Διαβάστε αναλυτικά: Ας μιλήσουμε πάλι λίγο για τη σκηνή με το βούτυρο στο «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι»

Last Tango in Paris 607

Διαβάστε ακόμη