Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2018: Τι τηλεοπτικές σειρές θα δούμε φέτος στο Φεστιβάλ;

στα 10

Από τον Ρίντλεϊ Σκοτ και τον Αλεξ Γκίμπνεϊ, μέχρι το νέο «Picnic at Hanging Rock», οι πιο hot νέες διεθνείς σειρές θα κάνουν παγκόσμια ή ευρωπαϊκή πρεμιέρα στο Zoo Palast της φιλόξενης Berlinale.

Berlinale 2018: Τι τηλεοπτικές σειρές θα δούμε φέτος στο Φεστιβάλ;

Με τον γενικό τίτλο «Berlinale Series», το φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου θα φιλοξενήσει (στο κουκλίστικο Zoo Palast, την παλιά έδρα της διοργάνωσης), μια σειρά από νέες τηλεοπτικές σειρές, βετεράνων ή πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών, από επτά χώρες: Αυστραλία, Γερμανία, Δανία, Η.Π.Α., Ισραήλ, Λουξεμβούργο και Νορβηγία. Μάλιστα, παρότι ετερόκλητες, οι σειρές έχουν επιλεγεί με γνώμονα μια κοινή κεντρική ιδέα, ότι «οι δομές της εξουσίας επαναλαμβάνονται τις τελευταίες δεκαετίες κι ότι η αντίσταση είναι όχι μόνο εφικτή, αλλά αναγκαία».

Παράλληλα με τις επίσημες προβολές των νέων σειρών, η Αγορά της Berlinale διοργανώνει, από τις 19 ως τις 21 Φεβρουαρίου, τα «Drama Series Days» (διαβάστε περισσότερα), όπου τηλεοπτικοί δημιουργοί, αγοραστές, πωλητές, παραγωγοί, επιμελητές και χρηματοδότες θα μπορούν να προωθήσουν και να συζητήσουν τα νέα τους projects, συμβάλλοντας έτσι και πρακτικά και ουσιαστικά στην εξέλιξη της τηλεοπτικής παραγωγής.

Διαβάστε ακόμη: Berlinale 2018 | Μερικές ακόμη ταινίες και ένας Ρόμπερτ Πάτινσον για Χρυσή Αρκτο

Δείτε παρακάτω λεπτομέρειες για τις επτά σειρές που θα παρουσιαστούν στην Berlinale και περιμένετε λεπτομέρειες από το Flix που θα βρίσκεται εκεί.

Bad Banks (Γερμανία, Λουξεμβούργο | ZDF, ARTE), Κρίστιαν Σβοτσόφ / Με την Πόλα Μπιρ. Η Γερμανική σειρά έχει ως ηρωίδα μια νεαρή, ταλαντούχα και πολύ φιλόδοξη γυναίκα. Εκείνη οδηγεί τον θεατή στον κερδοσκόπο κόσμο των χρηματοοικονομικών: η δουλειά της στη Φρανκφούρτη και το Λουξεμβούργο διέπεται από απληστία, εγωισμό και ανδρικό σωβινισμό.

home ground 607

Home Ground (Νορβηγία | NRK), Αριλντ Αντρέζεν / Με τους Ανε Νταλ Τορπ, Τζον Κάριου. Μια προπονήτρια ποδοσφαίρου εγκαταλείπει την επιτυχημένη γυναικεία ομάδα όπου δουλεύει, για να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα προπονήσει την εθνική ομάδα ανδρών της Νορβηγίας. Οσο κυνηγά το όνειρό της, άλλο τόσο έχει ν' αντιμετωπίσει καλά ριζωμένες προκαταλήψεις.

liberty 607

Liberty (Δανία | DR), Μίκαελ Μαρσιμέιν / Με την Κόνι Νίλσεν. Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιάκομπ Εγιερσμπο, η σειρά εκτυλίσσεται στην Τανζανία του 1980 κι εξετάζει τις μακροχρόνιες συνέπειες της αποικιοκρατίας. Οι επιχειρηματίες χρησιμοποιούν ακόμα τις παλιές δομές της εκμετάλλευσης των ντόπιων, ενώ οι εργαζόμενοι σε φορείς αναπτυξιακής υποστήριξης, παρά τις καλές προθέσεις τους, αγνοούν τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού της χώρας.

looming tower 607

The Looming Tower (Η.Π.Α. | Amazon, Hulu), Αλεξ Γκίμπνεϊ / Με τους Τζεφ Ντάνιελς, Ταχάρ Ραχίμ, Πίτερ Σάρσγκαρντ. Project του Αλεξ Γκίμπνεϊ («Zero Days»), του Νταν Φούτερμαν («Foxcatcher») και του Λόρενς Ράιτ («Going Clear: Scientology and the Prison of Belief»), η σειρά βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Ράιτ και αποκαλύπτει το σύμπαν της CIA και του FBI στα τέλη της δεκαετίας του '90. Οι ενδείξεις για μια επικείμενη επίθεση εναντίον των Η.Π.Α. εντείνονται, αλλά οι δυο παντοδύναμοι οργανισμοί εγκλωβίζονται στον μεταξύ τους ανταγωνισμό. Αυτός ενσαρκώνεται από δυο άντρας (Σάρσγκαρντ και Ντάνιελς), που μάχονται σε στρατηγικό και γραφειοκρατικό επίπεδο, υποτιμώντας ταυτόχρονα τους πραγματικούς κινδύνους.

picnic at hanging rock 607

Picnic at Hanging Rock (Αυστραλία | Foxtel), Λαρίσα Κοντράκι / Με τις Νάταλι Ντόρμερ, Λίλι Σάλιβαν, Μάντλιν Μάντεν. Στη σειρά που θ' αποτελέσει και την επίσημη έναρξη του τμήματος, η Κοντράκι διασκευάζει το κλασικό κινηματογραφικό αριστούργημα του Πίτερ Γουιρ. Η Νάταλι Ντόρμερ υποδύεται την αυστηρή διευθύντρια του οικοτροφείου που βρίσκεται αντιμέτωπη με το σκοτεινό παρελθόν της, την ίδια στιγμή που τρεις οικότροφοι εξαφανίζονται μυστηριωδώς στη διάρκεια μιας σχολικής εκδρομής.

Sleeping Bears (Ισραήλ | Keshet), Κερέν Μαργκαλίτ, ο δημιουργός του πρωτότυπου «In Treatment» / Με τους Νόα Κολέρ, Γιόσι Μαρσέκ, Αλμα Ζακ. Οταν ο ψυχαναλυτής της κεντρικής ηρωίδας σκοτώνεται σε δυστύχημα, εκείνη λαμβάνει τις σημειώσεις του από τις συνεδρίες τους από ανώνυμο αποστολές. Ο άθλος της θα είναι να προφυλάξει την οικογένειά της από ζοφερές αποκαλύψεις, ενώ παράλληλα η σειρά δίνει μια λεπτομερή εικόνα του σημερινού Ισραήλ.

The Terror 607

The Terror (Η.Π.Α. | AMC, Amazon), Εντουαρντ Μπέργκερ / Με τους Τζάρεντ Χάρις, Τομπάιας Μένζιζ, Σίραν Χάιντς, Ιαν Χαρτ. Με τον Ρίντλεϊ Σκοτ ως executive producer, η σειρά βασίζεται στο μυθιστόρημα του Νταν Σίμονς που αποτυπώνει το πραγματικό ταξίδι του εξερευνητή Σερ Τζον Φράνκλινσ στην Αρκτική. Οι άντρες του πληρώματος αντιμάχονται όχι μόνο τα στοιχεία της φύσης, αλλά και την αυστηρή ιεραρχία του πλοίου, εγκλωβισμένοι σ' έναν κλειστοφοβικό κλοιό πάγου.

Δείτε ακόμη: «The Terror», ανατριχιαστικό teaser για τη σειρά τρόμου σε παραγωγή Ρίντλεϊ Σκοτ

Το 68ο Φεστιβάλ Βερολίνου θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 25 Φεβρουαρίου.


Διαβάστε περισσότερα: