Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2018: Ο Τομ Τίκβερ Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ

στα 10

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου μόλις ανακοίνωσε τον Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής του για το 2018.

Berlinale 2018: Ο Τομ Τίκβερ Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ

Ο Τομ Τίκβερ δεν είναι απλά ένας ακόμη σκηνοθέτης. Μέσα στην πολυετή αυτή καριέρα του έχει γράψει σενάρια και συνθέσει την μουσική για αρκετές από τις ταινίες του και τις σειρές τις οποίες έχει ο ίδιος σκηνοθετήσει, με τις πιο γνωστές από αυτές να είναι το «Τρέξε Λόλα Τρέξε», «Το Αρωμα», το «Cloud Atlas» και φυσικά η σειρά του Netflix «Sense8». Ενα πραγματικό ανήσυχο κινηματογραφικό πνεύμα, δεν έχει πάψει να πειραματίζεται και να δείχνει το ταλέντο του σε διάφορα είδη ταινιών.

Διαβάστε ακόμα: Η «Λόλα» του Τομ Τίκβερ ετοιμάζεται να τρέξει ξανά… στην Κίνα!

Σήμερα ανακοινώθηκε πως ο Τομ Τίκβερ θα είναι ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του 68ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

tom tykwer

«Η Berlinale ήταν πάντα το αγαπημένο μου κινηματογραφικό φεστιβάλ, και με είχε υποστηρίξει από τα πρώτα βήματα μου ως σκηνοθέτης. Εχουμε μια φανταστική και μεγάλη ιστορία μεταξύ μας. Ανυπομονώ για δυο γεμάτες ταινίες και διασκεδαστικές εβδομάδες με τα υπόλοιπα μέλη της Κριτικής Επιτροπής», δήλωσε ο Τομ Τίκβερ.

Αν και σπούδασε φιλοσοφία στο Βερολίνο, ο Τίκβερ δεν έκρυβε πότε την αγάπη του για το σινεμά και το 1993 έκανε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο «Deadly Maria», ενώ έναν χρόνο μετά ίδρυσε και την δική του εταιρεία παραγωγής, την X Filme Creative Pool. Στην Berlinale ο Τίκβερ έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής έξι ταινίες του, ξεκινώντας από το 1992 με την μικρού μήκους «Epilog», το οποίο παίχτηκε στο τμήμα του Πανοράματος, ενώ δυο από αυτές, το «Heaven» (2002) και το «The International» (2009), είχαν την τιμή να ανοίξουν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Berlinale Ντίτερ Κόσλικ δήλωσε πως «ο Τομ Τίκβερ είναι ένας από τους κορυφαίους Γερμανούς σκηνοθέτες, ο οποίος έχει καθιερωθεί στην διεθνή σκηνή ως ένας σπουδαίος σκηνοθέτης. Το εξαιρετικό του ταλέντο και η καινοτόμος του ματιά, έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε διάφορα είδη ταινιών. Εχουμε έναν έξοχο Πρόεδρο Κριτικής Επιτροπής με τον Τομ Τίκβερ».

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κανένα άλλο μέλος της Κριτικής Επιτροπής ούτε κάποια από τις ταινίες οι οποίες θα αποτελέσουν το φετινό διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Αναμένουμε με ανυπομονησία περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα.

Διαβάστε ακόμα: