Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2017: Ο Πολ Βερχόφεν Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής

στα 10

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου μόλις ανακοίνωσε τον Πρόεδρο της Κριτικής του Επιτροπής για το 2017.

Berlinale 2017: Ο Πολ Βερχόφεν Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής

Ο Πολ Βερχόφεν, ο Ολλανδός σκηνοθέτης και σεναριογράφος που φλέρταρε (και περιέπαιζε επίσης) με τα όρια του mainstream σε όλη του την καριέρα, μοιάζει να γνωρίζει φέτος μία ιδιαίτερη αναγνώριση από τα διεθνή φεστιβάλ. Για αυτό ευθύνεται φυσικά η τελευταία του ταινία, στην οποία έχει υποκλιθεί το σινεφίλ κοινό παγκοσμίως. Το απενοχοποιημένα αστείο,πολιτικό και σέξι, το «Elle» είναι το έργο ενός master και η ταινία με την καλύτερη ερμηνεία της Ιζαμπέλ Ιπέρ - ever.

Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix: «Εκείνη» τoυ Πολ Βερχόφεν

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο σκηνοθέτης των «Ο Τέταρτος Ανθρωπος», «Βασικό Ενστίκτο», «Robocop» επιλέχθηκε για να προεδρεύσει της Κριτικής Επιτροπής του 67ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

paul verhoeven ELLE 607

«Επιλέγοντας τον Πολ Βερχόφεν για Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής, επιλέγουμε ένα σκηνοθέτη ο οποίος έχει δουλέψει με διαφορετικά κινηματογραφικά είδη τόσο στο ευρωπαϊκό όσο και στο χολιγουντιανό σινεμά. Η δημιουργική, πολύπλευρη τόλμη του και η προθυμία του να πειραματιστεί με τα όρια αντικατοπτρίζονται στο σύνολο του έργου του» δήλωσε ο Ντίτερ Κόσλικ, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Berlinale.

Τελευταία φορά που ο Βερχόφεν ήταν επίσημος καλεσμένος του φεστιβάλ ήταν το 2013, όταν στα πλαίσια του Berlinale Talents έδωσε το masterclass «Follow Your Instincts: Filmmaking According to Paul Verhoeven», όπου παρουσίασε τόσο τη σκηνοθετική του μέθοδο του, όσο και το πώς προσεγγίζει ως κινηματογραφιστής τις ευκαιρίες παραγωγής στην Ευρώπη, την Αμερική και τον κόσμο.

Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε ποιοι θα πλαισιώσουν τον 78χρονο σκηνοθέτη, καθώς και ποιες ταινίες θα αποτελέσουν το φετινό διαγωνιστικό πρόγραμμα.

Διαβάστε περισσότερα: