Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2017: Το Φεστιβάλ Βερολίνου ανοίγει... μουσικά με το «Django»

στα 10

Με το ντεμπούτο του Ετιέν Κομάρ για τη ζωή του διάσημου Τζάνγκο Ράινχαρντ θα ξεκινήσει το 67ο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Berlinale 2017: Το Φεστιβάλ Βερολίνου ανοίγει... μουσικά με το «Django»

«Ο Τζάνγκο Ράινχαρντ ήταν ένας από τους πιο ιδιοφυείς πρωτοπόρους της Ευρωπαϊκής Τζάζ και ο πατέρας του Τσιγγάνικου Σουίνγκ. Το "Django" απεικονίζει με συναρπαστικό τρόπο ένα κεφάλαιο από την ταραχώδη ζωή του και ουσιαστικά είναι μια σπαρακτική ιστορία επιβίωσης. Ο συνεχής κίνδυνος και η αγριότητες εναντίον της οικογένειάς του δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν από το να παίζει μουσική».

Με αυτήν τη μικρή περιγραφή, έγινε γνωστή η ταινία έναρξης του 67ου Φεστιβάλ Βερολίνου, που ανοίγει με μια μουσική βιογραφία - ιδανική για τη διάθεση αλλά και την ανάδειξη της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής παραγωγής.

Διαβάστε ακόμη: Αρκούδες παντού! Η αφίσα της Berlinale 2017 ξεχύνεται στο Βερολίνο!

Django 607 O Ρεντά Κατέμπ στα γυρίσματα της ταινίας

Αυτή είναι το «Django» του Ετιέν Κομάρ, πρώτη ταινία του διάσημου Γάλλου παραγωγού και σεναριογράφου. Ανάμεσα στις ταινίες που έχει υπογράψει ως σεναριογράφος βρίσκουμε το «Ανάμεσα σε Θεούς και Ανθρώπους» και το «Τίμημα της Δόξας» του Ξαβιέ Μποβουά, το «Ο Βασιλιάς Μου» της Μαϊγουέν και από τη θέση του παραγωγού, ανάμεσα σε πολλά άλλα, το «Timbuktu» του Αμπντεραμάν Σισακό.

Η ταινία ακολουθεί τον Τζάνγκο Ράινχαρντ στη φυγή του από το Παρίσι το 1943 μετά την εισβολή των Ναζί και τα βασανιστήρια που υπέστη η οικογένειά του λόγω φυλής. Τον Ράινχαρντ υποδύεται ο Ρεντά Κατέμπ («Μακριά από τους Ανθρώπους») και μαζί του παίζουν ακόμη η Σεσίλ ντε Φρανς, ο Αλεξ Μπρέντεμπουλ και ο Ουλριχ Μπράντοφ. Η μουσική που ακούγεται στην ταινία και ανήκει φυσικά στον Τζάνγκο Ράινχαρντ ηχογραφήθηκε ξανά από τη διάσημη ολλανδική τζαζ μπάντα των Rosenberg Trio.

Το 67ο Φεστιβάλ Βερολίνου διεξάγεται φέτος από τις 9 έως και τις 19 Φεβρουαρίου 2017. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει την ατμόσφαιρα μέσα και έξω από τις αίθουσες.

Διαβάστε ακόμη: