Φεστιβάλ / Βραβεία

Πρώτοι τίτλοι για το 66ο φεστιβάλ του Βερολίνου

στα 10

Η Berlinale του 2016 μας ανοίγει την όρεξη ανακοινώνοντας εννιά ταινίες από το πρόγραμμα της.

Πρώτοι τίτλοι για το 66ο φεστιβάλ του Βερολίνου

Πέντε ταινίες από το διαγωνιστικό και τέσσερις από το Berlinale Special ανακοινώθηκαν σήμερα από το φεστιβάλ Βερολίνου, περιλαμβάνοντας φιλμ από τον Ντενί Κοτέ, Τζεφ Νίκολς, τον Αλεξ Γκίμπνεϊ και τον Μάικλ Μουρ.

Αυτες είναι οι ταινίες αναλυτικά:

Διαγωνιστικό:

boris without beatrice 607

«Boris sans Béatrice» του Ντενί Κοτέ (Καναδάς)

Ενας άντρας του οποίου η γυναίκα βρίσκεται εδώ και καιρό καθηλωμένη στο κρεβάτι από μια βαριά μορφή κατάθλιψης ξεκινά μια σχέση με μια νεαρή συνάδελφο του, ενώ έρχεται κοντά με την κοπέλα που βοηθά στις δουλειές του σπιτιού. Η ξαφνική εμφάνιση ενός αγνώστου στη ζωή του όμως, θα τον ωθήσει να σκεφτεί ξανά όλα όσα μέχρι τότε θεωρούσε δεδομένα.

genius 607

«Genius» του Μάικλ Γκράντατζ (Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ)

Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα και στο βιβλίο του Σκοτ Μπεργκ «Max Perkins: Editor of Genius » το φιλμ αφηγείται την περίπλοκη σχέση του συγγραφέα Τόμας Γούλφ με τον επιμελητή των βιβλίων του Μαξ Πέρκινς. Πρωταγωνιστούν οι Κόλιν Φερθ, Τζουντ Λο, Νικόλ Κίντμαν, Λόρα Λίνεϊ και Γκάι Πιρς.

alone in Berlin 607

«Alone in Berlin» του Βενσάν Περέζ (Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία)

Βασισμένο στο βιβλίο του Χανς Φαλάντα «Every Man Dies Alone», το φιλμ αφηγείται την ιστορία των Οτο κι Ελίζ Χάμπελ, ενός ζευγαριού οι οποίοι στην ναζιστική Γερμανία ξεκινούν να στέλνουν μια σειρά από καρτ ποστάλ ωθώντας τους συμπατριώτες τους να αντισταθούν στην άνοδο του Χίτλερ. Πρωταγωνιστουν οι Μπρένταν Γκλίσον, Εμα Τόμσον, Ντάνιελ Μπρουλ

midnight special 607

«Midnight Special» του Τζεφ Νίκολς (ΗΠΑ)

Οι Μάικλ Σάνον, Τζόελ Ετζερτον, Κίρστεν Ντανστ, Ανταμ Ντράιβερ, Σαμ Σέπαρντ και Τζέναν Λίμπρερ πρωταγωνιστούν σε αυτή την ιστορία επιστημονικής φαντασίας, στην οποία ένα νεαρό αγόρι μπορεί να είναι ο καινούριος μεσσίας που μια κοινότητα φανατικών μοιάζει να περιμένει. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

zero days

«Zero Days» του Αλεξ Γκίμπνεϊ (ΗΠΑ)

Ο Αμερικάνος ντοκιμαντερίστας μετά το «Going Clear», ένα ντοκιμαντέρ που ενόχλησε ιδιαίτερα την «εκκλησία» της Σαϊεντολογίας, στρέφει αυτή τη φορά το ενδιαφέρον του στο διαδίκτυο, το cyber crime, και τις μάχες ανάμεσα στους παράνομους του internet και στους ανθρώπους που προσπαθούν να τους σταματήσουν.

where to invade next 607 Where To Invade Next

Στο Berlinale Special συναντάμε προς το παρόν τέσσερα ντοκιμαντέρ, το «The Music of Strangers: Yo-Yo Ma and the Silk Road Ensemble» του Μόργκαν Νέβιλ, σκηνοθέτη του «20 Feet from Stardom», για τον διάσημο τσελίτσα, το «Where To Invade Next» του Μάικλ Μουρ στο οποίο ο σκηνοθέτης προσπαθεί να ανακαλύψει ποια χώρα θα ήταν κατάλληλη για να δεχτεί μια εισβολή από την Αμερική και το « The Seasons in Quincy: Four Portraits of John Berger», ένα δημιουργικό «πορτρέτο» του συγγραφέα Τζον Μπέργκερ σκηνοθετημένο σε τέσσερα μέρη από τους Κόλιν ΜακΚέιμπ, Κρίστοφερ Ροθ, Μπαρτέκ Ντζιαντόζ και την Τίλντα Σουίντον.

Το 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου διεξάγεται φέτος από τις 11 μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ακόμη: