Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2015: Με Τέρενς Μάλικ υποψήφιο για τη Χρυσή Αρκτο

στα 10

Μόλις ανακοινώθηκαν οι πρώτοι τίτλοι για το Διαγωνιστικό Τμήμα του 65ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου με απόλυτο highlight το «Knight of Cups» του Τέρενς Μάλικ.

Berlinale 2015: Με Τέρενς Μάλικ υποψήφιο για τη Χρυσή Αρκτο

Μετά από μεγάλη αναμονή και μπέρδεμα με τις δύο ταινίες που γυρίζει back to back, το «Knight of Cups» του Τέρενς Μάλικ (αυτό με τη Νάταλι Πόρτμαν και τον Κρίστιαν Μπέιλ - όχι αυτό με τον Ράιαν Γκόσλινγκ και τον Μάικλ Φασμπέντερ) είναι έτοιμο για την παγκόσμια πρεμιέρα του που θα γίνει στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, φυσικά στο Διαγωνιστικό Τμήμα, όπου ο Μάλικ είχε ξαναβρεθεί και βραβευθεί το 1999 με τη «Λεπτή Κόκκινη Γραμμή».

Διαβάστε και δείτε ακόμη: «Knight of Cups»: δείτε το trailer και μετρήστε λόγους που ανυπομονούμε για την νέα ταινία του Τέρενς Μάλικ

Ανάμεσα στις έξι πρώτες ταινίες που ανακοινώθηκαν και οι οποίες θα διεκδικήσουν τη φετινή Χρυσή Αρκτο στη Berlinale είναι το «45 Years» του Αντριου Χάιγκ (θυμηθείτε το «Weekend») με πρωταγωνίστρια τη Σαρλότ Ράμπλινγκ, το «As We Were Dreaming» του Γερμανού Αντρές Ντρέζεν («Cloud 9»), το «Eisenstein in Guanajuato» του Πίτερ Γκρίναγουεϊ, το «Ixcanul Volcano», πρώτη ταινία του Τζάιρο Μπουσταμέντε (που σηματοδοτεί την πρώτη ταινία από τη Γουατεμάλα που διαγωνίζεται στο Βερολίνο) και το «Under Electric Clouds» του Ρώσου Αλεξέι Γκερμάν.

Cinderella 607

Εκτός διαγωνιστικού τμήματος θα κάνει και την παγκόσμια πρεμιέρα της και η «Σταχτοπούτα» του Κένεθ Μπράνα, προφανώς για να φέρει στο κόκκινο χαλί της Berlinale την Κέιτ Μπλάνσετ, τη Λίλι Τζέιμς, τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ, τον Ντέρεκ Τζάκομπι και την Ελενα Μπόναμ Κάρτερ.

Το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα διεξαχθεί από τις 5 έως και τις 15 Φεβρουαρίου. Μέχρι στιγμής είναι γνωστά τα δύο μεγάλα του αφιερώματα στον Βιμ Βέντερς και στα 100 χρόνια Technicolor, ενώ Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής που θα αποφασίσει για τα φετινά μεγάλα βραβεία είναι ο Ντάρεν Αρονόφσκι.

To 65o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα διαρκέσει από τις 5 έως και τις 15 Φεβρουαρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen.

Διαβάστε ακόμη: