Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2015 - Μέρα 9η: Η μαγεία της Κέιτ Μπλάνσετ δεν τελειώνει τα μεσάνυχτα

στα 10

Το Flix βρίσκεται στο 65ο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου και καταγράφει όλα όσα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις αίθουσες. H ένατη μέρα του Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένη στην «κακιά μητριά» της «Cinderella», Κέιτ Μπλάνσετ, που απέδειξε ότι οι μεγάλες πρωταγωνίστριες δεν μετατρέπονται σε κολοκύθες μετά τα μεσάνυχτα...

Flix Team
Berlinale 2015 - Μέρα 9η: Η μαγεία της Κέιτ Μπλάνσετ δεν τελειώνει τα μεσάνυχτα

«Aγαπώ το Βερολίνο. Ημουν εδω τα Χριστούγεννα με την οικογένειά μου για 6 εβδομάδες. Είναι υπέροχο να βρίσκεσαι σε μία πόλη που χρωστά την ανάπτυξή της στον πολιτισμό. Δε θέλεις να ζεις σε πόλεις όπου ο κεντρικός πυρήνας είναι η οικονομία - είναι στεγνές και αφιλόξενες. Χαίρομαι ιδιαίτερα επίσης που είμαι ξανά στην Berlinale, γιατί αυτό το φεστιβάλ είναι ένα από τα πρώτα που επισκέφτηκα στην καριέρα μου. Το αγαπημένο μου στοιχείο είναι ότι ξαφνικά ανοίγει μία πόρτα και βρίσκεσαι σε αυτό το μικρό δωμάτιο όπου γίνονται οι φωτογραφήσεις, τα photo call. Ενα από τα πιο περίεργα δωμάτια που έχω μπει στη ζωή μου...»(γέλια)

Με αυτά τα λόγια η Κέιτ Μπλάνσετ, η «κακιά μητριά» της «Cinderella» του Κένεθ Μπράνα εξύμνησε το Βερολίνο. Και το Βερολίνο, για άλλη μια φορά της χάρισε την καρδιά του. Οι φανς περίμεναν μέσα στο τσουχτερό κρύο για να τη δουν να βγαίνει από «την άμαξά της», τις μαύρες Audi λιμουζίνες του Φεστιβάλ που παρκάρουν στη σειρά πίσω από το ξενοδοχείο Hyatt και ανοίγουν τις πόρτες τους στους μεγαλύτερους σταρ του κόσμου.

To 65o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα διαρκέσει από τις 5 έως και τις 15 Φεβρουαρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen. Κάντε κλικ εδώ για συνεχή ενημέρωση.

Berlinale Day9 1 607

Berlinale Day9 2 607

cinderella 607

Η Μπλάνσετ, ο σκηνοθέτης και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές της «Cinderella» μονοπώλησαν χθες το ενδιαφέρον του κοινού. Η ταινία είναι χαριτωμένη και ζαχαρωτή, όπως ταιριάζει σ' ένα κλασικό παραμύθι και μια κλασική κινηματογραφική απόδοσή του. Η Λίλι Τζέιμς κι ο Ρίτσαρντ Μάντεν ως Σταχτοπούτα και Πρίγκιπας είναι ελαφρώς πιο γλυκανάλατοι απ' όσο θα θέλαμε, η Μπλάνσετ κατά στιγμές υπερβολική, κατά στιγμές συναρπαστική, η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ στο ρόλο της Καλής Νεράιδας είναι αληθινά απολαυστική χωρίς ένα φάλτσο και ο Μπράνα χαρίζει και μια εξαιρετική σεκάνς-δώρο, τη «μεταμόρφωση» της πανέμορφης Σταχτοπούτας και της άμαξάς της πίσω σε σκονισμένο κοριτσάκι και κολοκύθα, μ' ένα εκπληκτικά διασκεδαστικό σασπένς.

cinderella 607

cinderella 607

Berlinale Day9 3 607

«Ηθελα να κάνω μία ταινία με θέμα το θάρρος και την καλοσύνη» είπε ο Μπράνα. «Η πρόκληση ήταν να μπορέσουμε να νικήσουμε το σύγχρονο κυνισμό χωρίς να φανούμε γλυκεροί και γραφικοί μπροστά στο συναισθηματισμό. Ξέρω ότι σήμερα δε μας αρέσουν τα χάπι εντ, αλλά γιατί καμιά φορά να μη νικάει η καλοσύνη; Είναι ένα στοιχείο που πάντα χρειάζεται - σε όλες τις εποχές...»

Διαβάστε εδώ τα highlights απ' όσα είπαν οι συντελεστές του «Cinderella», προτού ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Το βράδυ όλοι οι συντελεστές της ταινίες παρέλασαν στο διάσημο κόκκινο χαλί του Berlinale Palast. Ο κόσμος που ήθελε να δει από κοντά την μοντέρνα Σταχτοπούτα είχε κατακλύσει την Potsdamer Platz. Με πρώτη την Κέιτ Μπλάνσετ σε μεγάλα κέφια, οι ηθοποιοί έκαναν πλάκα αλλά κι όλα τα χατήρια - των φωτογράφων που αναζητούσαν πόζες, των θαυμαστών που ήθελαν ένα selfie, του Κόσλινγκ που μέσα στο θέατρο τους ανέβασε στη σκηνή για να παρουσιάσουν το κινηματογραφικό παραμύθι. Αποδεικνύοντας ότι και οι κακιές μητριές μπορούν να "χάσουν" το γοβάκι τους, η Μπλάνσετ έβγαλε τις ψηλές της γόβες και αποχώρησε στο τέλος της βραδιάς με γυμνά πόδια, ως αληθινή, ακομπλεξάριστη, λαμπερή σταρ.

Δείτε φωτογραφίες της βραδιάς:

Berlinale Day9 4 607

Berlinale Day9 5 607

Berlinale Day9 6 607

Berlinale Day9 7 607

Berlinale Day9 8 607

Berlinale Day9 10 607

Berlinale Day9 11 607

Berlinale Day9 12 607

Berlinale Day9 13 607

Berlinale Day9 14 607

Διαβάστε ακόμα: