Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2015: Ο Ντάρεν Αρονόφσκι θα αποφασίσει για τη Χρυσή Αρκτο

στα 10

Tough luck για όσους διαγωνιστούν φετινή Berlinale του 2015, αφού για να βραβευθούν η ταινία τους θα πρέπει να αρέσει στον Ντάρεν Αρονόφσκι, Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής που θα αποφασίσει τη Χρυσή Αρκτο και τα μεγάλα βραβεία του Φεστιβάλ.

Flix Team
Berlinale 2015: Ο Ντάρεν Αρονόφσκι θα αποφασίσει για τη Χρυσή Αρκτο

«Ο Ντάρεν Αρονόφσκι έχει ξεχωρίσει σαν ένας αξιοσημείωτος πρωταγωνιστής στο σύγχρονο σινεμά του δημιουργού. Στην καλλιτεχνική του προσέγγιση αρθρώνει με επιμονή την κινηματογραφική γλώσσα και τις αισθητικές της δυνατότητες. Είμαι στην ευχάριστη θέση να τον καλοσωρίσω ως Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής στη Berlinale του 2015».

Με αυτό το λιτό σημείωμα ο Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, ανακοίνωσε την επιλογή του για τον φετινό μεγάλο κριτή των βραβείων της Berlinale, ανοίγοντας το χορό των ανακοινώσεων για τη επετειακή 65η διοργάνωση που φέτος διεξάγεται από τις 5 έως και 15 Φεβρουαρίου του 2015.

Ο Αρονόφσκι έρχεται για πρώτη φορά στη Berlinale, αφού καμία του ταινία δεν έχει κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ, μπαίνοντας με τη μια στα βαθιά. Απευθυνόμενος στην τιμή που του κάνει το Φεστιβάλ δήλωσε: «Στη Berlinale, το σινεμά είναι πάντοτε συναρπαστικό και ενθουσιώδες. Ανυπομονώ να δω τις πιο πρόσφατες ταινίες από τους καλύτερους σε μια από τις σπουδαιότερες πόλεις του πλανήτη.»

To 65o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα διαρκέσει από τις 5 έως και τις 15 Φεβρουαρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen.

Διαβάστε ακόμη: